Tipy na březnové knižní novinky

Je tu další měsíc, s ním přichází další várka knih, které podle nás stojí za přečtení. Proto se uvelebte na pohovce a pusťte se do čtení spolu s námi. Opět je z čeho vybírat.

Sex ve městě 2 | Candace Bushnellová

sex ve městě 2, candace bushnell, knižní novinka

Dvacet let poté, co Candace Bushnellová vydala svou prvotinu Sex ve městě, která poskytla zcela nový pohled na kulturu seznamování a namlouvací rituály manhattanských vyšších vrstev, přichází tato průkopnice s novou knihou o kladech i záporech seznamování ve středním věku.

Příběh se odehrává v manhattanských čtvrtích Upper East Side a The Village. Sledujeme, jak se skupina kamarádek – Sassy, Kitty, Queenie, Tilda Tia, Marilyn a Candace – vyrovnává s věčným tématem randění a vztahů ve středním věku: zkoušejí hledat partnera na seznamce Tinder, stávají se objektem milostného zájmu mnohem mladších mužů, probírají možnost plastických operací, prožívají nadšení z nového přítele nebo se noří do hlubin deprese.

Vydalo nakladatelství Jota.

Konec hry | Daniel Cole

Dlouho očekávaný třetí díl Konec hry je konečně tady.

Případ, kterým se vražedný kruh uzavírá. Finlay Shaw, policista v důchodu, je nalezen mrtvý doma v zamčené místnosti. Nikdo nepochybuje, že šlo o sebevraždu. Nikdo, až na Williama Wolfa Fawkese. Byl Finlay skutečně tak vzorný, jak to vypadalo? Nebo se i na něj najde něco, co nikdy nikomu neprozradil?

Vydala Euromedia v nakladatelství Kalibr.

Malá bubenice | John le Carré

Krásná Holanďanka, pohledný Palestinec, mladá anglická herečka. Co mají společného s teroristickým útokem na izraelského úředníka v Německu? V roce 1984 vznikl podle knihy film s Diane Keatonovou v hlavní roli. V roce 2018 odvysílala televize BBC stejnojmenný seriál, který režíroval Park Chan-wook.

Vydalo nakladatelství Argo.

Mrazivá krutost | Caz Frearová

Na detektiva Cat Kinsellovou se v kavárně obrátí Joseph Madden. Obává se pomsty své ženy Rachel, ale nechce prozradit podrobnosti. Protože to Cat považuje za pouhou manželskou roztržku, odkáže ho na místní policejní oddělení. Později se setkají znovu – když je Joseph zatčen za vraždu. Ale není to jeho manželka Rachel, kdo je mrtvý…

Je Joseph Madden cizoložníkem, vrahem, nebo obětí? Jaké je tajemství, které spojuje členy této rodiny?

Vydalo nakladatelství Grada.

Ve stínech | G. R. Halliday

V mlhách Skotské vysočiny, které se převalují nad hrbolatými poli a průlivem Minch, se na horizontu ztrácejí ostrovy a z osamělých domů mizejí lidé

Šestnáctiletý Robert přijde domů pozdě, jako obvykle se pohádá s otcem a zavře se v pokoji. Pak beze stopy zmizí. Stejně jako před několika týdny jeho matka.

Vydalo nakladatelství Host.

You may also like...