Aktivity pro rozvoj jemné motoriky | Daniela Oddone, Veronica Sacca

Jemná motorika se podílí na většině činností, které denně provádíme.

Aktivity pro rozvoj jemné motoriky

Oblékání, obouvání, čištění zubů…, to vše jsou činnosti, při nichž ji zapojujeme a které se rozvíjejí již od dětství. Čím vyspělejší jemná motorika, tím je dítě samostatnější a lépe se tak zapojí mezi vrstevníky. A to je také záměr této knihy, která nabízí řadu her a činností, jež vedou k rozvoji přesnosti pohybů, manuálních dovedností a koordinace oka a ruky, stejně jako k podpoře kreativity, pozornosti a představivosti.
V první části kniha nabízí činnosti podporující koordinaci, koncentraci, zrakovou pozornost a zručnost. Další část knihy rozvíjí schopnost kontroly a koordinace pohybu. V poslední části najdeme dovednosti, které jsou důležité pro budoucí psaní. Součástí knihy je také 20 pracovních listů, které lze využít k rozvoji jemné motoriky.
Daniela Oddone vystudovala kognitivní terapii a vývojovou psychomotoriku na univerzitě v Pise a nyní pracuje v centru, které se specializuje na terapii vývojových poruch
Veronica Sacc? vystudovala kognitivní terapii a vývojovou psychomotoriku na univerzitě v Messině a zabývá se terapií dysgrafie. Vyučuje masáže malých dětí. Podílí se na výzkumu a terapii vývojových poruch.

Aktivity pro rozvoj jemné motoriky

Název knihy: Aktivity pro rozvoj jemné motoriky

Autor: Daniela Oddone, Veronica Sacca

Počet stran / vazba: 160 stran / Brožovaná

Doporučená cena: 279 Kč

Vydalo: Portál

Více informací na: www.portal.cz

Zdroj foto: Portál

You may also like...