Vánoční a předvánoční tipy z nakladatelství Pointa

Online nakladatelská služba Pointa má za první rok fungování na kontě šestnáct vydaných knižních titulů, během letošního listopadu a prosince jich do distribuce vstoupí ještě čtrnáct. Všechny knihy budou k dostání na e-shopu Pointy, ale i v tradičních knihkupectvích a jejich e-shopech.

DigiDetox | Matěj Krejčí

Digitálním médiím dnes věnujeme víc času než spánku. To, na co jsme dřív používali rozum, za nás obstarávají počítače, chytré telefony, organizéry, navigace. Jak neztratit kontrolu? Terapeut a lektor poskládal vědecká data, poznatky z psychologie a osobní zkušenosti. V příručce s podtitulem „Jak na digitální minimalismus“ nabízí jedinečné know-how i konkrétní nástroje ke zvládnutí digitální závislosti.

„Pomáhám pochopit přemýšlení a chování spojené s digitálním světem,“ vysvětluje Matěj Krejčí. „Nechci zahodit telefon, ale nastavit ho tak, aby byl prospěšný.“

V prodeji od 2. prosince.

Svobodomyslná | Kateřina Lieskovská

Životní příběh ženy, která prožila domácí peklo. Autobiografická kniha zachycuje autorčino manželství s manipulátorem a psychopatem. Začíná společným odletem na Nový Zéland a postupně odhaluje příběh stupňující se psychické i fyzické šikany, ale nakonec také hledání vnitřní síly.

V prodeji od 2. prosince.

O výživě | Andrea Jakešová a Veronika Pourová

Srozumitelně podané informace o výživě, které jsou podložené vědeckými studiemi a ověřené praxí samotných autorek – nutričních terapeutek z poradny Ne hladu. Dozvíte se, jak jednoduše vylepšit svůj jídelníček, jak rozumět složení a označení potravin a podle čeho je vybírat, dočtete se, jak se vyznat v záplavě mýtů ve výživě, jak je rozeznat od ověřených informací, a na závěr se dozvíte, jaké je úskalí většiny populárních diet prezentovaných na internetu, které mají leccos společné.

V prodeji od 16. prosince.

Knihy vydává nakladatelství Pointa.

Kompletní přehled titulů nakladatelství Pointa naleznete na www.pointa.cz.

You may also like...