Petra Dvořáková přichází s novou knihou Vrány

Komorní příběh, který končí tam, kde začíná tma, jistě patří k tomu nejlepšímu od spisovatelky úspěšných románů Dědina Chirurg

Jedna z nejúspěšnějších současných českých spisovatelek Petra Dvořáková přichází ani ne půl roku od vydání posledního románu Chirurg s dalším příběhem, tentokrát velmi intimním, který je ale plný emocí a otevírá mnoho otázek jako pomyslné Pandořiny skříňky.

Příběh dívky Báry, která chodí na základní školu, má velké výtvarné nadání a zároveň se potýká s rostoucím nepochopením ze strany členů rodiny, učitelů i vrstevníků,  výtvarně doprovázejí ilustrace Terezy Basařové

Vrány ve skutečnosti vznikly už před Chirurgem a to psaní bylo spíš hodně vypjaté, a tím i vyčerpávající. Psala jsem je něco přes rok, s dlouhými pauzami, přemýšlením a námahou. To téma je přece jen hodně náročné,“ říká o výjimečné knize sama autorka. 

Petra Dvořáková

Vstoupila do povědomí čtenářů knihou rozhovorů Proměněné sny (2006), za kterou obdržela cenu Magnesia Litera. Pozornost si získaly i její další tituly — biograficky laděný Já jsem hlad (2009) a Sítě — příběhy (ne)sebevědomí (2016). Kniha Julie mezi slovy (2013) byla oceněna Zlatou stuhou za nejlepší beletristickou knihu pro mládež. Pro mladé čtenáře napsala také knihy Flouk a Líla (2015) a Každý má svou lajnu (2017). Její romány Dědina (2018) a Chirurg (2019) se zařadily mezi nejprodávanější a nejoceňovanější tituly české prózy. 

Titul: Vrány

Autorka: Petra Dvořáková

Počet stran: 184

Vychází 23. 1. 2020.

Knihu vydává nakladatelství Host Brno.

Více o knize naleznete na www.hostbrno.cz.

You may also like...