Pointa oslavila šesté narozeniny a na konci roku vydá již 500. knihu

Online nakladatelská služba Pointa, která zásadně proměnila způsob vydávání knih v Česku, oslavuje šest let své existence a ohlíží se za dosaženými úspěchy. Celkem už má na svém kontě více než 250 tisíc prodaných knih a 480 vydaných knižních titulů nejrůznějších žánrů. V crowdfundingových kampaních přispělo již více než 48 tisíc lidí celkovou částkou převyšující 47 mil. korun.

Pointa oslavila šesté narozeniny a na konci roku vydá již 500. knihu

Pointa do procesu vydání zapojuje samotné čtenáře, kteří mohou autorovi na knihu přispívat libovolnými finančními částkami. Vybraný obnos se potom použije na zaplacení veškerých nákladů na vydání knihy, včetně práce redaktora, korektora a dalších knižních kolegů, které si autor na Pointě sám vybírá. Od založení Pointy v září roku 2018 přispělo v crowdfundingových kampaních více než 48 tisíc lidí celkem částkou převyšující 47 mil. korun. Za celou dobu fungování Pointa spustila celkem 831 předprodejů, z toho 500 bylo úspěšných.

Pointa otevírá dveře zkušeným i začínajícím autorům, profesionálům z oboru i nadšeným čtenářům. Všichni se potkávají v rámci online platformy, která podstatně zjednodušuje celý proces vydání knihy. Po šesti letech fungování Pointa zastřešuje komunitu šesti tisíc autorů a více než tisícovky knižních kolegů.

Na Pointě vyšlo celkem již 480 knih různých žánrů a ke konci letošního roku vyjde jubilejní 500. kniha. Prodalo se celkem více než 250 tisíc knih a dotisku se dočkalo 22 vydaných titulů z portfolia nakladatelství.

Pointa oslavila šesté narozeniny a na konci roku vydá již 500. knihu

Za poslední rok byla nejprodávanějším titulem kniha Pod rouškou šikany autorky Blaženy Hlasové, dále Poslední slova z Afghánistánu Davida Ježka a kniha Byl jsem Sudeťák Helmuta Kopetzky. U dvou z těchto tří nejúspěšnějších titulů Pod rouškou šikany a Byl jsem Sudeťák se připravují dotiskya v přípravě je také dotisk knihy Já to měl první! 2 aneb Komiksový životabudič pro unavené rodiče od Barbory Brůnové.

Autoři knih si platformu Pointy také oblíbili a mezi vracející se autory se řadí hned několik z nich. Autorka Lena Valenová vydala na Pointě již šest young adult knih. Její poslední letošní novinkou je závěrečný díl série Bohemian Royals (Bohemian Royals 3: Hlava, nebo orel), která odpovídá na otázku: Co kdyby na Pražském hradě nesídlil prezident, ale královská rodina? Zuzana Froňková vydá v říjnu na Pointě již třetí díl pohádek o houbových skřítcích (Houbáci v zahradní říši), což bude již její pátá kniha vydaná na Pointě. Na konci října vyjde na Pointě již druhá kniha autora Tomáše Kaprase (Svatby věcí). Před třemi roky mu na Pointě vyšla povídková knížka Hovínko na dortu s podtitulem Zlehka unavený otec píše o svých (asi) neunavitelných dětech. Mezi další vracející autory se dále řadí například Nela Mičková (Trhliny v kameni), nebo Žaneta Neužilová (Do skonání věků 2: A jak to bylo dál?).

Pointa oslavila šesté narozeniny a na konci roku vydá již 500. knihu

Do konce letošního roku ještě v nakladatelství Pointa vyjde více než třicet knižních novinek. 30. září vychází na Pointě vůbec první zahraniční překladová knížka, kterou bude třetí díl dobrodružného fantasy britského spisovatele Kierana Larwooda Pět říší – Podkin a nestvůry z Lesa chmurných srdcí. První dva díly série vyšly pod hlavičkou nakladatelství Albatros a třetí díl vychází ve spolupráci Albatrosu a Pointy. Kieran Larwood je britský spisovatel a nositel prestižní ceny Blue Peter Book. Se svou rodinou žije na ostrově Wight. Než se stal spisovatelem, působil jako učitel v mateřské škole. Ze světa malého hrdiny Podkina Jednoouška vydal v srpnu 2023 již svou sedmou knihu – a každá sklidila velký ohlas čtenářů i recenzentů.

Zdroj foto: Pointa

You may also like...