Kandidát | Lenka Pastorčáková

NEMILOSRDNÁ HRA O PREZIDENTSKÝ TRŮN. KDO TAHÁ ZA NITKY?

Jste přesvědčeni, že volíte vámi vybraného kandidáta a právě jemu dáváte hlas? Ve skutečnosti však volíte lidi, kterými se budoucí prezident obklopuje. Kandidát se totiž jen tak nezjevuje, ale je tvořen a přetvářen týmem lidí, stejně jako kterýkoliv jiný marketingový produkt. Na pozadí předvolební kampaně hlavy státu se rozehrává tvrdá a nemilosrdná hra o pomyslný trůn. Tento místy až šokující příběh vás rozhodně nenechá klidně spát.

KANDIDÁT JEN TAK NEPŘICHÁZÍ. KANDIDÁT JE STVOŘEN!

Přestože je tento román fikce, autorka při psaní knihy čerpá z vlastních zkušeností z prostředí prezidentské kampaně, kdy pracovala na pozici tiskové mluvčí jednoho z kandidátů. Rovněž těží z praxe televizní reportérky, a mistrně popisuje zákulisí příprav večerních zpráv, politických debat a předvolební „práce“ médií vůbec.

Všechny postavy a události v této knize jsou smyšlené. Jakákoliv podobnost se skutečnými osobami je čistě náhodná. SKUTEČNĚ?

O Autorce

Lenka Pastorčáková pochází z Orlové. Vystudovala Filozofickou fakultu Masarykovy univerzity v Brně a po absolutoriu působila jako reportérka (ČTK, TV Nova, TV Prima). Moderovala také ranní zpravodajství pořadu Snídaně s Novou a na televizi Prima politickou diskuzi Partie. V ČT připravovala reportáže do publicistického pořadu 168 hodin a byla nominována na dvě novinářské ceny. Během prezidentské volební kampaně v roce 2018 pracovala jako tisková mluvčí významného prezidentského kandidáta. Dva roky působila jako tisková mluvčí Zoo Praha.

V dubnu 2019 jí vyšel román o chorobné žárlivosti s názvem Žárlivka. V současné době je na mateřské dovolené a svůj čas věnuje svému malému synovi.

Název knihy: Kandidát

Autor: Lenka Pastorčáková

Edice: COSMOPOLIS

Počet stran: 384

Vazba: pevná

Cena knihy: 499 Kč

Vydalo nakladatelství Grada v edici COSMOPOLIS.

Více naleznete na www.cosmopolis.cz.

You may also like...