Zahrada bez zalévání – Chytré zahradničení se 44 rostlinami, které dobře snášejí sucho | Annette Leppleová

ZAHRADNIČENÍ PRO ZDRAVOU PLANETU

Nechce se vám stále zalévat záhony a ­udržovat anglický trávník? Raději byste se zkrátka starali o ­zahradu, která by fungovala udržitelnějším způsobem? V ­této knížce vám ukážeme, jak toho docílit.

Nabídneme vám 44 odolných trvalek, keřů, popínavých rostlin a ­rostlin do květináčů užitečných i ­pro obyvatele z ­řad živočichů. Inspirovat se přitom můžete chytrými projekty, jako ­je tzv. dešťová zahrada nebo zazelenění zdí. Vybudujete si tak zahradu, které sucho nevadí, a­ nezaskočí vás ani choroby rostlin či tzv. škůdci.

Navíc se dozvíte základy týkající se koloběhu v ­přírodě, péče o ­půdu a ­zahradničení uzpůsobeného stanovišti a ­šetrného ke zdrojům. Věděli jste například, že spoustu vody na zalévání lze ušetřit chytrým mulčováním? A ­jen tak mimochodem: vytvoříte tak pro sebe i ­přírodu dobré mikroklima.

AUTORKA

  • Annette Leppleová vystudovala zahradní design v Londýně a proslavila se jako fotografka, novinářka a autorka. Žije ve Švýcarsku a Francii, kde vytváří kouzelné zahrady v náročných klimatických podmínkách. Udržitelné a příjemné zahradničení je pro ni hlavním zájmem.

Název knihy: Zahrada bez zalévání

Autor: Annette Leppleová

Překlad: Jana Čeřenová

Podtitul: Chytré zahradničení se 44 rostlinami, které dobře snášejí sucho

Počet stran / vazba: 128 stran, Měkká vazba s klopami

Doporučená cena: 349 Kč

Vydalo nakladatelství KAZDA.

Více naleznete na www.knihykazda.cz.

You may also like...