Ecce homo Forman | Radim Kratochvíl

Máte rádi knihy o životě slavných a inspirativních osobností? Tak to byste si rozhodně neměli nechat ujít novou publikaci s názvem Ecce homo Forman, kterou má na svědomí Radim Kratochvíl.

Kniha přináší jedinečnou možnost poznat slavného režiséra Miloše Formana tak, jak si ho pamatují lidé, kteří měli to štěstí s ním nějaký čas pobývat nebo spolupracovat.

Převážnou část knihy tvoří vzpomínky samotného Radima Kratochvíla, což je syn herečky Věry Křesadlové-Formanové a nevlastní bratr Petra a Matěje Formanů. Kratochvíl poutavě vypráví, jak s Milošem Formanem procestoval západní Evropu na kolech, jak společně poznávali zajímavá místa, lidi i gastronomii a jak mohl sledovat umělce při práci ve střižně, zatímco prožíval oslnění americkým filmem.

Kromě příběhů z pera Radima Kratochvíla však kniha Ecce homo Forman přináší také příspěvky slavných osobností, lidí ze zákulisí známých projektů i několika režisérových přátel. Ti všichni se spojili a rozhodli se dát dohromady dosud neslyšené příběhy a fotografie ze soukromých archivů, které čtenářům přiblíží Formanovo dětství, dospívání, filmové začátky i slavné americké období.

Počet stran: 340

Vazba: pevná

Knihu vydalo nakladatelství Mladá Fronta.

Knihu i více informací naleznete na www.kniha.cz.

You may also like...