BATMAN: SVĚT – PŘÍBĚH S BATMANEM POPRVÉ OD ČESKÝCH AUTORŮ

Magie mezi paneláky – a Temný rytíř v rudé Praze.

18. září 2021 oslaví Batman své 82. narozeniny a k této příležitosti vám Nakladatelství CREW přinese zbrusu nový titul s názvem Batman: Svět. Jedná se o 184stránkovou barevnou povídkovou antologii, na které se sešli tvůrci ze čtrnácti různých zemí světa – včetně České republiky! Ano, je to poprvé, kdy měli čeští autoři, konkrétně tedy spisovatel Štěpán Kopřiva a kreslíř Michal Suchánek, možnost psát a kreslit Batmana – snad tu nejslavnější a nejpopulárnější z komiksových postav.

Tímto vás srdečně zveme na slavnostní křty titulu Batman: Svět, které proběhnou za přítomnosti obou autorů. Křty budou probíhat v termínech 14. 9. 2021 v 17:00 (Praha, Knihy Dobrovský – Pankrác) a 16. 9. v 17:00 (Brno, Knihy Dobrovský – Joštova).

Českou povídku s názvem Rudá masa vytvořili přední čeští autoři. Spisovatel Štěpán Kopřiva (Rychlopalba, Křížová palba, Asfalt, Holomráz, Nitro těžkne glycerinem, …) napsal příběh z komunistické Prahy na základě skutečné postavy Františka Kahudy, zvaného „bolševický čaroděj“. Tento fyzik, pedagog a politik byl znám především jako propagátor psychotroniky a psychoenergetiky. V povídce Rudá masa zde ožívá jako doktor František Hudec, kterého si podá sám Temný rytíř. Kreslíř a ilustrátor Michal Suchánek (Děsivé radosti, Comic-Con Prague, Heavy metal, Games Workshop, Fantasy Flight Games, …) vdechnul svou kresbou Batmanovi jedinečný superhrdinský vzhled. Můžete se těšit i na originální českou obálku, kde dominuje Pražský hrad a socha svatého Jana Nepomuckého na Karlově mostě.

Komiks v pevné vazbě vyjde po celém světě ve stejný den – 14. září 2021, jen čtyři dny před tím, než se bude oslavovat hrdinovo výročí, Batman Day! Tato antologie vyjde zároveň v USA, Francii, Španělsku, Itálii, Německu, Rusku, Polsku, Turecku, Mexiku, Brazílii, Číně, Koreji, Japonsku a samozřejmě, v České republice. Všechny tyto země budou mít v knize svého zástupce.

„Je to vážně úžasné“, říká Petr Litoš, ředitel Nakladatelství CREW. „Bude to nejen poprvé, co mohli čeští tvůrci kreslit Batmana, ale budou i zástupci v luxusním sborníku, po boku těch nejslavnějších komiksových tvůrců – kteří už často zvládli překročit hranice svých zemí. Jsme vážně nadšení z toho, že se tohoto projektu můžeme účastnit.“

A jména jsou to vážně velká. Vedle Briana Azzarella, Lee Bermeja (Batman: Zatracení, Joker), je to třeba Nicola Mari (Dylan Dog), Piotr Kowalski (Zaklínač: Prokletí vran), Jae-Kwang Park (Conan z Cimmerie: Lidé černého kruhu), Tomasz Kolodziejczak (Solární dominium), Mathieu Gabella (Jednorožec) a spousty dalších.

Ve dnech 17. až 30. září bude i letos probíhat na e-shopu Nakladatelství CREW (www.obchod.crew.cz) speciální slevová akce zaměřená na komiksy s Batmanem. Pořídit si je zde budete moct se slevou 30 %. Akce se stejnou slevou bude také probíhat ve vybraných prodejnách v síti Knihy Dobrovský, zde bude probíhat již od 14. září a končit bude 30. září.

You may also like...