Novinky z Pointy pro nastávající maminky, děti a jejich rodiče

V online nakladatelství Pointa vychází na přelomu září a října dvě knižní novinky, které zaujmou maminky (hlavně ty budoucí a novopečené) a nejmenší dětské čtenáře a jejich rodiče. Kniha Mámou je o mámě, od mámy, pro mámy (hlavně asi pro ty, co se na to zrovna chystají). Odlehčené povídání o jednom prvním těhotenství, porodu a prvním roce mateřství. Knížka Tajemství Zvonkového lesa je pohádkový příběh o sesterském poutu, lásce k přírodě a odvaze překonat vlastní strach. Kniha je vhodná pro každého, kdo se rád ponoří do kouzelného přírodního světa. Pro každého, kdo má rád pohádky a dobrodružství. A hlavně pro děti zhruba od tří nebo čtyř let a jejich rodiče.

Obě novinky i spoustu dalších titulů je možné objednat na e-shopu Pointy a ve všech tradičních knihkupectvích nebo na e-shopech.

Mámou

O mámě, od mámy, pro mámy (hlavně asi pro ty, co se na to zrovna chystají). Odlehčené povídání o jednom prvním těhotenství, porodu a prvním roce mateřství.

Autorka: Šárka Ferrerová

Žánr: kniha o těhotenství a mateřství

Počet stran: 112

Rozměry: 130 x 200 mm

Vazba: brožovaná

ISBN: 978-80-7650-448-6

Datum vydání: 4. 10. 2021

Vhodné pro: (nastávající) maminky

Cena: 249 Kč

Pointa.cz | Mámou

Anotace
Mámou je autobiografická prvotina mámy novicky. Šárka vypráví o tom, jak se za lehké vůně Španělska, s knížkou v ruce a tvrdou hlavou snažila dojít mateřského osvícení. K manuálu pro nastávající rodiče to má daleko. K příběhu o tom všem, který by mohl poradit, inspirovat a pobavit, to má blíž. Je to zkrátka takové pokecání si s kamarádkou u kafe v knižní podobě. Cukr? Mléko?

Šárka Ferrerová

Někdy cestovatelka, často knihomolka, sem tam příliš ukecaná, ale jindy samotářka jako poleno, tu a tam parašutistka, teď taky matka, mnohdy workoholička a taky pisálek s hlavou v oblacích. Psaní je kreativní aktivita, která jí je a vždy byla nejbližší ze všech. Mnohokrát jí pomohla ze sebe i do sebe něco dostat. Četla, když ještě číst neuměla, a psaní knížek je snad jediný sen, který se jí drží odmala až doposud a nejspíš nikdy se k němu nepřestane vracet.

O čem v knize píše

O tom, jak jsem k roli matky přišla a jak jsem se s ní popasovala. Narovinu, i když sem tam s uzarděním píšu o všem, co mě při tom pobavilo, vytočilo, překvapilo, potěšilo a taky co jsem se při tom všem naučila. Snad to nějaké další mámě usnadní cestu, nebo alespoň zpříjemní chvilku u kafe.“

Proč knihu napsala

– „Protože jsem o mateřství ještě před dvěma roky nevěděla skoro nic, a když jsem do toho spadla, byla jsem toho najednou plná, a tak jsem to ze sebe zkusila takhle kreativně dostat.“

– „Protože když jsem ještě nechtěla číst manuál o dětech, ale už jsem věděla, že jedno čekám, hledala jsem o tom nějakou povídavou knížku na toto téma a nenašla jsem. Tak jsem ji zkusila napsat sama.“

– „Protože chci předat dál, co bych sama chtěla slyšet, kdybych se mohla vrátit v čase nazpět.“

– „A protože si z toho obrovského dobrodružství chci zachovat co nejvíc.“

Tajemství Zvonkového lesa 

Pohádkový příběh o sesterském poutu, lásce k přírodě a odvaze překonat vlastní strach.

Autorka: Lenka Jeníková

Žánr: beletrie pro děti

Počet stran: 56

Rozměry: 250 x 176 mm

Vazba: vázaná

ISBN: 978-80-7650-389-2

Datum vydání: 20. 9. 2021

Vhodné pro: rodiče a děti

Cena: 299 Kč

Pointa.cz | Tajemství Zvonkového lesa

Anotace
Sestřičky Marjánka s Alenkou se rády smějí, vyvádí lumpárny a poznávají přírodu. Netuší, že z jejich čisté radosti a lásky k přírodě se v nedalekém lese narodila víla. Jednoho obyčejného letního dne se jejich cesty zkříží a holčičky získají báječnou novou kamarádku. Pojďte společně s nimi zjistit, proč se ve Zvonkovém lese víla vlastně objevila, a prožít neobvyklé dobrodružství! Ponořte se do hřejivého příběhu o sesterském poutu, lásce k přírodě a odvaze překonat vlastní strach.

Lenka Jeníková

Jako malá moc ráda psala pohádky a kreslila. V průběhu let na to však zapomněla. Jako teenageru ji silně ovlivnil skauting, díky kterému objevila kouzlo přírody. Mezi skauty dokonce poznala i svého manžela. Po gymnáziu vystudovala pedagogiku volného času a pracovala jako asistentka, projektová manažerka a manažerka kvality ve firmě svých rodičů. Sbírala cenné zkušenosti, ale nepřinášelo jí to příliš velké naplnění. Když se vdala a porodila první dcerku, zjistila, že musí najít něco, co ji bude bavit. Vzpomněla si na vlastní dětství a uvědomila si, že chce zase psát a malovat.

O čem v knize píše

Píšu o krásném vztahu dvou sester. O tom, jak společně poznávají svět a jakými dokážou být parťačkami, i když se občas i maličko pohádají. Také o tom, že každé dítě se potřebuje naučit překonat samo sebe, aby vyrostlo, i když třeba jen o malý kousek. Zvlášť když jsou rodiče z dosahu, ať jsou sebevíc milující. Je nakonec jedno, jestli je člověku pět, patnáct, nebo třicet. Musí uvěřit, že si dokáže poradit, i když to třeba v danou chvíli vypadá bledě. Příběhem Alenky a Marjánky bych chtěla ukázat, že to děti (i dospělí) dokážou a že stojí za to v životě zkusit překročit svůj stín.

Psaní pro mě bylo tak trochu experimentem. Sama se jako máma dvou malých dětí snažím začít mluvit, a hlavně myslet pozitivně. Dnes už to zní jako klišé z otřepané manažerské příručky, ale zkusili jste někdy říct místo „Neházej tím hrnkem po sestře, nebo jí rozbiješ hlavu!“ něco pozitivního? Já to zkusila a zjistila jsem, že je to dost těžké. Trvá měsíce, než člověka vůbec napadne, co by měl vlastně v takových situacích říct. A tak jsem si to při psaní trénovala… Jak stavět věty s použitím pozitivních výrazů, vynechat dvojité zápory a místo nich říct to, co opravdu říct chci. To, co chci, aby se stalo. Věřím, že rodiče (i jejich děti) může tahle pohádková knížka podpořit ve změně myšlení. Pro mě podporou byla, i když jsem si ji musela napsat sama.“

You may also like...