Proč si zvolit nábytek z masivního dřeva

Klid a pohoda. To je to, co po návratu domů z náročné práce vyhledáváme. K příjemným pocitům nám samozřejmě dopomůže nejen sladký úsměv členů rodiny, ale i vybavenost interiéru kvalitním nábytkem s atraktivním designem. Tohle nám může nabídnout právě nábytek z masivního dřeva.

Na trhu však nalezneme i další materiály. Tak proč si vybrat zrovna nábytek z masivu? Nabízí nám mnoho výhod, které oceníme nejen doma, ale i v kanceláři.

Výhody nábytku z masivního dřeva

Masivní dřevo má spoustu nesporných předností. Mezi jeho hlavní přínosy patří:

  • pevnost,
  • odolnost,
  • dlouhá životnost,
  • nižší nákladovost z dlouhodobého hlediska,
  • nadčasový design,
  • zdravotní nezávadnost,
  • jednoduchá úprava i oprava povrchu,
  • snadná údržba,
  • hezká přírodní vůně,
  • originalita.

Pevnost, odolnost a dlouhá životnost

Nábytek z masivního dřeva se vyznačuje svou kvalitou, pevností, odolností a stabilitou. Při správném zacházení může sloužit i po několik generací. Proto je z dlouhodobého hlediska levnější záležitostí než nábytek z jiných materiálů, přestože se na první pohled může zdát cena vyšší.

V případě poškození lze snadno opravit, což jeho trvanlivost mnohem více prodlužuje. A když vás začne nudit jeho vzhled, nábytek zrenovujete a povrchovou úpravu přizpůsobíte svému vkusu nebo novému vzhledu interiéru.

Vybírat můžete z různých druhů dřeva lišících se odstínem a tvrdostí, např. smrk, borovice, buk, dub, ořešák, z exotičtějších je to mahagon, eben a další. Moderní kvalitní masivní nábytek z borovicového a dubového dřeva najdete na drevenakrajina.cz.

Přirozený vzhled, nadčasovost i příjemná vůně

Dřevěný nábytek používáme od nepaměti, dodnes je oblíbeným prvkem a ještě po mnoho let oblíbeným zůstane. Jeho nadčasovost a univerzálnost nezná hranic. Nalezne využití ve všech místnostech domu i bytu (obývák, ložnice, jídelna, dětský pokoj, předsíň a další), kancelářských prostorech, dokonce i v exteriérech s vhodnou povrchovou úpravou.

V přírodním stylu je každý kousek dřeva originální – svou kresbou, výskytem tzv. suků, které dřevo oživují tmavším odstínem. Díky tomu do svého domu nebo bytu vnesete kousek přírody i její vůně.

Jestliže přirozený vzhled dřeva nevyhovuje vaším požadavkům nebo celkovému vzhledu místnosti, můžete zvolit třeba povrchovou úpravu univerzální bílou barvou, která se hodí snad kamkoli. Další možností je originální kombinace bílé s přírodním dekorem. Tyhle nevšední kousky neminete při brouzdání po stránkách https://drevenakrajina.cz/.

Zdraví nade vše

Masivní nábytek nevylučuje žádné nežádoucí látky jako nábytek z levnějšího materiálu, např. lamino nebo dřevotříska. Tuto vlastnost ještě podtrhuje použití ekologických laků či barev. Díky tomu je vhodný pro alergiky i děti a v místech, kde je vyžadována zdravotní nezávadnost materiálů.

Hladký povrch také umožňuje snadnou údržbu, což oceníte zejména při úklidu. Prach jednoduše setřete mírně navlhčeným jemným hadříkem. Pozor, k čištění nepoužívejte žádné hrubé materiály ani čistící prostředky, které by mohly dřevěný povrch poškodit nebo zničit jeho povrchovou úpravu.

Jak vidíte, dřevěný masivní nábytek má mnoho výhod. Jeho přirozenost dokáže navodit příjemnou atmosféru, vytvořit teplo domova a zútulnit prostor, ve kterém se nachází.

Zdroj foto: Drevenakrajina.cz

You may also like...