Komiksy ze světa Marvel a DC pro úplné nováčky

Ocitáte se na prahu fascinujícího světa komiksů jako úplný nováček? Pak může být velmi snadné podlehnout pocitu, že mezi nesčetnými příběhy, od gigantů jako Marvel a DC, pro vás není žádná srozumitelná cesta. Možná si kladete otázky „Kde mám začít?“ nebo „Který komiks je pro mě ten správný?“ a cítíte se ztraceni v tomto nepřeberném moři komiksových dobrodružství.

Neztrácejte hlavu, máme pro vás odpověď! Přinášíme vám tipy na komiksy, které vás pomalu a srozumitelně zavedou do těchto obrovských univerz. Nechte se unést kouzlem fascinujících příběhů, kde už roky dobro bojuje se zlem.

Komiksy ze světa Marvel a DC pro úplné nováčky

Marvel komiksy

Pokud sáhnete po komiksovém kompletu Nejmocnější Hrdinové Marvelu, rozhodně nebudete litovat. V každém svazku této komiksové série se seznámíte s jedním z ikonických hrdinů Marvelu. Thor, severský bůh hromu, má fascinující příběh, který prochází časem i prostorem a nenechá jednoho klidným. S kladivem Mjölnir pevně v ruce přísahal, že bude vždy stát na straně dobra a chránit Zemi před všemi hrozbami.

Proč se Země najednou ocitla v epicentru galaktické pozornosti, jako magnet přitahující vesmírné síly z každého koutu mnohovesmíru? Tuto palčivou otázku se snaží rozluštit skupinka vedená charismatickým Star-Lordem, polovesmírným darebákem, jehož rozhodnutí někdy vypadají jako hazard se štěstím. Tým Strážců galaxie se právě vydává na jednu z nejnapínavějších vesmírných misí!

Komiksy ze světa Marvel a DC pro úplné nováčky

Jako bývalý neurochirurg, jehož ruce byly poškozeny v důsledku nehody, se Stephen Strange vydal na cestu proměny, kdy se z arogantního lékaře stal Nejvyšší čaroděj, ochránce lidské dimenze proti mystickým hrozbám. Doctor Strange je to jediné, co stojí mezi naším vesmírem a hrůzami ze světa magie, ale tahle moc není zadarmo! Účet Doctora Strange u nadpřirozených sil je zatraceně vysoký a právě nastal čas, kdy je třeba svůj dluh zaplatit.

Deadpool je jedna z nejvíce kultovních postav z celého univerza Marvel. Nevypadá, ani se nechová jako klasický superhrdina. Místo toho je to komplexní postava se svými vlastními motivacemi a problémy. Možná právě proto se CREW rozhodlo, že Wadu Wilsonovi, jak zní Deadpoolovo civilní jméno, věnují i jeden díl z edice Legendy. Příběhy jsou plné akce, humoru a často i násilí, což dělá z tohoto komiksu velmi zábavnou a zajímavou četbu.

Komiksy ze světa Marvel a DC pro úplné nováčky

DC komiksy

Batman se vymyká tradiční definici superhrdiny, kterou máme vrytou z blockbusterových filmů. Za jeho ikonickým pláštěm a maskou je pouhý smrtelník, bojující se svými vlastními emocemi. Omylný, zranitelný a vzteklý. A Země jedna je drsná a temná. Ve městě Gotham, kde od sebe nelze rozeznat dobro a zlo, vyráží Bruce Wayne na cestu ke svému poslání, na cestu k Temnému rytíři, aby se pomstil skutečným vrahům svých rodičů a zkorumpované policii.

Batmanův největší nepřítel je zpátky! Tentokrát dokonce jako „hrdina“ své vlastní série – Joker: Kniha první. Joker má namále, ne že ne, ale vzhledem k tomu, že se série jmenuje po něm, nebude se jednat o jeho zkázu. Napadení Arkhamova ústavu, temného a zlověstného místa, které skrývá ty nejnebezpečnější mysli Gothamu, obrátí pozornost všech přímo k Jokerovi, který se zdá být vždycky nějak zapleten do každého zločinu, který město zmítá.

Komiksy ze světa Marvel a DC pro úplné nováčky

Jsou známí jako ti, kdo kráčejí na tenké hraně mezi genialitou a šílenstvím, jsou nebezpeční, smrtící a duševně narušení. Tito vyvrhelové jsou označováni za Sebevražedný oddíl, tým vytvořený za účelem vykonávání operací, které jsou příliš riskantní pro kohokoliv jiného. Tato skupina nechvalně proslulých antihrdinů je dílem bezústupné a vypočítavé Amandy Wallerové, ženy se železnou vůlí, která pohrdá jakoukoliv formou selhání.

Malý sirotek Billy Batson, který se ocitl v dětském domově, neměl ani tušení o tom, že je vyvoleným, jehož osud je zářivější než kterákoli hvězda na noční obloze. Jeho život se změní ve chvíli, kdy v něm tajemný čaroděj rozpozná potenciál pro něco velkého. S magickým slovem „Shazam“ se z Billyho stává nositel síly šesti mytologických bytostí. K Zemi se právě blíží invaze mimozemských vetřelců a Billy Batson musí říct to jedno slovo: Shazam!

Zdroj obrázku: deberarr / stock.adobe.com, Pixabay.com

You may also like...