Mýtické ostrovy lákající turisty z celého světa

Nádherná novozélandská divočina, izolovaná od zbytku světa. Od dob dinosaurů se 80 milionů let nerušeně vyvíjela, což mělo překvapivé následky. Nový vizuálně úchvatný třídílný seriál Mýtické ostrovy Nového Zélandu, který odvysílá Viasat Nature, vás vezme na exotickou a tajemnou cestu po ostrovech a odhalí, jak se bohaté a zajímavé divoké přírodě na druhém konci světa daří přežít.

Mýtické ostrovy lákající turisty z celého světa

Nový Zéland je krásné, ale nebezpečné místo k životu, protože je to jedna z geologicky nejaktivnějších zemí na Zemi. První část dokumentu Mýtické ostrovy Nového Zélandu se zaměří na nejstarší a nejpodivnější druhy této země. Oživí příběh o tom, jak vznikl jejich velkolepý domov. Dozvíte se například, že v prastarých lesích se vyskytují i zvířata pocházející z jurského období. Uvidíte zajímavé ptáky kiwi a jejich obrovská vejce, tučňáky ukrývající se v lesích i ovčácké psy jezdící na vrtulníku. Setkáte se s úžasnými tvory a houževnatými lidmi, kteří musí čelit výzvám svého krásného, dramatického a náročného domova.

Ve druhém díle se vydáte na nejextrémnější a nejpozoruhodnější Jižní ostrov, kde se nachází jedny z nejrychleji stoupajících hor na světě, Jižní Alpy. Ty jsou domovem divokých zvířat, která musí vymýšlet vynalézavá a radikální řešení, aby přežila. Od hyperinteligentních papoušků přes zubaté hlemýždě až po magická souhvězdí tvořená svítícími červy – všechna tato jedinečná stvoření nenajdete nikde jinde na světě.

Mýtické ostrovy lákající turisty z celého světa

Závěrečná kapitola novozélandského dobrodružství odhaluje překvapivý a srdcervoucí příběh přistěhovalců. Vypráví o utváření země, jak ji vidíme dnes. Nový Zéland byl jednou z posledních pevnin, které byly objeveny a osídleny lidmi. Bujná, tajemná a zároveň úrodná část Země, kde se dařilo téměř všemu, co sem bylo přivezeno. Vyprávění o původních druzích, zejména o podivném, obrovském nelétavém papouškovi, je dojemným vyprávěním o měnících se osudech novozélandské fauny a flóry od příchodu lidí.

Mýtické ostrovy lákající turisty z celého světa

Premiéra pořadu Mystické ostrovy Nového Zélandu se uskuteční v pondělí 5. února ve 20:00 na stanici Viasat Nature. Určitě se podívejte na tento třídílný seriál o jedné z nejkrásnějších zemí na Zemi a její neuvěřitelné divoké přírodě.

Zdroj foto a video: Viasat Nature

You may also like...