Ďábel se skrývá v lásce | Katrin Ayad

Román o toxickém vztahu s mužem s narcistickou a hraniční poruchou osobnosti, který popisuje náročnou, ale osvobozující cestu k rozvodu a k šanci na nový život.

Ďábel se skrývá v lásce

Jaké to je, když se splněný sen o lásce změní v noční můru? Jaké je zjistit, že všechno byla jen manipulace a iluze? O tom je autobiografický román vyprávějící o autorčině životě v Káhiře a o tom, jak se dostala do velice toxického vztahu s Egypťanem (muslimem) s narcistickou a hraniční poruchou osobnosti, jehož si nakonec i vzala. V době, kdy začaly padat jeho masky, s ním zůstala uvězněná v absolutní izolaci lockdownu roku 2020, obklopená jeho fantazijním světem plným lží, psychického týrání a pokusů o nevěru, doplněných drogovou závislostí. Na své cestě za osvobozením několikrát podlehla psychickému vydírání a hře na lásku. Z každé těžké situace lze ale najít cestu ven, a právě to je poselstvím knihy Ďábel se skrývá v lásce.

O čem v knize píšu

Knihou chci předat své zkušenosti s narcistickým zneužíváním a motivovat všechny, kteří toto peklo prožívají, aby si začali věřit a hledat cestu ven. Můj příběh je zpestřen vyprávěním o životě v Káhiře, tedy v jiné kultuře, přičemž kulturní rozdíly může manipulátor využívat ve svůj prospěch. Cyklus zneužívání a taktiky jsou u lidí s těmito poruchami osobnosti prakticky pořád stejné, nezáleží na národnosti ani náboženském vyznání. Druhá část příběhu se odehrává v Praze a formou autentických konverzací ukazuje složitou, ale úspěšnou cestu k rozvodu a vezme vás na projížďku narcisovým vnitřním světem bez hranic. 

Pro koho je kniha určena

Je určena všem obětem domácího násilí a narcistického zneužívání, které se snaží najít sílu odejít. Je určena všem, kterým se odejít podařilo, ale potřebují sílu vytrvat a uzdravit se na duši i na těle. Je určena všem ženám jako varování, aby nepřehlížely varovné signály a nenechaly se vtáhnout do vztahu s manipulátorem. Je určena všem lidem, kteří se s narcistickým násilím ještě nesetkali, aby tak získali přesnou představu, jakým chaosem a cyklem procházejí oběti a jak nebýt další z nich.

Ďábel se skrývá v lásce

Pár slov o mně

Jmenuji se Katrin a v současné době žiji a pracuji v Praze. Vždycky mě bavilo psaní, ale nikdy jsem neměla tu správnou motivaci knihu dokončit. Možná jsem si musela prožít příběh dostatečně silný na to, aby se pokus o jeho vydání spojil s posláním udělat něco důležitého pro společnost. Po maturitě jsem se vydala na dráhu účetní a spoustu let strávila v korporátní realitě. Přetíženost a minimální čas pro osobní život mě dovedl k ukončení pracovního poměru. Toužila jsem po změně. Využila jsem své dlouholeté praxe jógy, začala jsem ji učit a díky ní i cestovat po světě. Až mě jednou osud zavedl do Káhiry, kterou jsem si zamilovala, a rozhodla se zůstat. V Káhiře jsem žila šťastný život do doby, než jsem potkala svého nynějšího exmanžela, kdy začala zkouška mé vůle přežít. Po těchto zkušenostech je mou největší zálibou seberozvoj, studium psychologie a energy healing.

 
Proč jsem knihu napsala

Vydání této knihy je pro mě posláním v době, kdy lidstvo čelí epidemii duševních onemocnění a většina z nás má osobní zkušenost s toxickými vztahy. O celosvětově závažném tématu, jako je narcistické zneužívání, se v Čechách a na Slovensku nemluví dost, proto jsem se rozhodla vyprávět svůj příběh jako varování a inspiraci ostatním. Ze srdce si přeji, aby se ti, kdo si mou knihu přečtou, poučili z mých chyb a nikdy nikomu netolerovali špatné zacházení a jakoukoliv formu zneužívání. Také si přeji, aby si lidé uvědomili, jaký vliv má na dítě, když musí vyrůstat s toxickým rodičem – z těchto řad každý den vycházejí noví násilníci a nové oběti. Věřím, že tato kniha pomůže mnohým otevřít oči a dodat sílu a motivaci k novým začátkům. 

Ďábel se skrývá v lásce

Název knihy: Ďábel se skrývá v lásce

Autor: Katrin Ayad

Počet stran / vazba: 408 stran / Brožovaná lepená

Doporučená cena: 499 Kč

Vydalo: Nakladatelství Pointa

Více informací na: www.pointa.cz

Zdroj foto: Pointa

You may also like...