Bambule | Tipy na skvělé hry, se kterými zaženete nudu za jakéhokoliv počasí

Když na okna bubnuje déšť či hřmí a fouká vítr, venkovní dobrodružství musí být odloženo na později. Deštivé dny a chladné večery však pro děti nutně nemusí znamenat zklamání – právě naopak!

V takovém počasí přichází čas přeměnit domov v doupě plné zábavy a fantazie. Je to šance zkusit nové koníčky, rozvíjet kreativitu a strávit čas s blízkými u tepla rodinného krbu. Přinášíme tipy na hračky, které i do šedivých dní přinesou pestré radosti.

Buďte kreativní

S neobyčejnou sadou PLUS-PLUS uteče čas jako voda! Děti s ní mohou rozvíjet kreativitu i znalosti – nenásilnou formou naučí i ty nejmenší čísla a barvy. Kreativní set obsahuje 500 dílků, které mají stejný tvar připomínající dvě znaménka plus vedle sebe, což děti nutí přemýšlet o obrázku jako o celku. Vydejte se na cestu mistra skládání a pomocí čísel vytvořte úchvatnou mozaiku s obláčky a duhou! Dílky ovšem můžete rozložit a vytvořit vlastní designy podle vaší fantazie. Kreativní sada PLUS-PLUS pochází z Dánska a přináší dětem jedinečný způsob, jak si osvojit nejrůznější dovednosti –prostor při sestavování dostane především kreativita, ale pozadu nezůstane ani koncentrace či jemná motorika. Dílky do sebe zapadají velice snadno, což dětem umožňuje tvořit nejen 2D obrazce, ale také náročnější 3D objekty a tvary.

Plus-Plus Skládej podle čísel – Duha zakoupíte v prodejnách a e-shopu Bambule za 499 Kč.

Napětí a zábava

Pokud se nemůžete nabažit napínavých soubojů a chcete si je dopřát i v pohodlí domova, je společenská hra Detektor lži přesně to, co hledáte. Hra je určena pro 2 až 8 hráčů a obsahuje 500 karet s otázkami, které do hry přinášejí další prvek zábavy. Nejdůležitější položkou jsou však barevné žárovky detektoru, které odhalí, zda hráč říká pravdu, nebo se pokouší ostatní oklamat. Hlavním úkolem každého hráče a cílem hry je získat od svých protivníků ty nejzajímavější a nejpřekvapivější informace. Pozor, detektor je ale nemilosrdný – pokud detekuje lež, hráč ztrácí jeden ze svých životů. Poslední hráč, který si uchová největší počet životních karet, se stává vítězem!

Detektor lži zakoupíte v prodejnách a e-shopu Bambule za 999 Kč.

Hrajte si se slovy

Tato klasická stolní hra si získala srdce jazykových nadšenců po celém světě. Scrabble originál přináší zábavu pro 2 až 4 hráče, kteří skládají náhodně vytažená písmena na herní desku s mřížkami. Smyslem hry je, aby na sebe písmena navazovala a vytvářela smysluplná slova. Každé písmenko má svou hodnotu, proto hráči usilují o vytvoření slov, která přinesou co nejvíce bodů. Vítězem se stává ten, kdo dosáhne nejvyššího počtu bodů. Scrabble je však mnohem více než jen hra s písmenky. Tato jazyková výzva trénuje také kreativitu a schopnost takticky plánovat a reagovat na tahy soupeřů. Zároveň rozvíjí slovní zásobu, proto je vhodná nejen pro starší děti a dospělé, ale také pro malé školáčky.

Scrabble originál zakoupíte v prodejnách a e-shopu Bambule za 999 Kč.

Pořádná výzva

Pokud se nebojíte výzev a hledáte zábavnou aktivitu pro slunečné dny na zahradě nebo v pohodlí domova, zpozorněte! Čekají na vás totiž hodiny smíchu a akce s hrou Vzhůru nohama Outdoor! Jde o verzi oblíbené hry Vzhůru nohama. Připravte se na nevšední dobrodružství tím, že si nasadíte speciální brýle, které pomocí zrcátek obrátí svět vzhůru nohama. A pak se už stačí jen pustit do plnění zábavných výzev. Čeká na vás 15 karet s různorodými úkoly – zvládnete trefit míček do kelímku či házet kroužky? Na první pohled by se mohlo zdát, že to není složité, ale až uvidíte svět vzhůru nohama, zjistíte opak! Hra je určena pro více hráčů a perfektně rozvíří atmosféru na každé oslavě.

Vzhůru nohama Edice Outdoor zakoupíte v prodejnách a e-shopu Bambule za 799 Kč.

Výlet do zvířecí říše

Vstupte do fascinujícího Světa zvířat skrze oblíbenou edici interaktivních knih od Albi.Tyto knihy vás přenesou do osmi různých prostředí naší planety, ve kterých objevíte zdejší zvířata. Nejenže budete zábavným způsobem obeznámeni s jejich jmény – také uslyšíte autentické zvířecí zvuky a dozvíte se o každém druhu spoustu zajímavostí! Uvnitř knihy na vás čekají tři různé typy kvízů. Budete moct zkusit hledat zvířata podle názvů, zvuků i zajímavostí. Nechte se vtáhnout do světa zvířat, ve kterém se nejen pobavíte, ale také leccos naučíte. O namluvení knihy se postaral Otakar Brousek ml., a kromě poutavých textů se dočkáte více než 900 autentických zvuků. Elektronická Albi tužka není součástí knihy a je možné ji zakoupit samostatně.

Kouzelné čtení Kniha Svět zvířat zakoupíte v prodejnách a e-shopu Bambule za 449 Kč.

Zdroj foto: Bambule

You may also like...