Stromy – Rozpoznejte snadno 100 druhů stromů | Holger Haag

Bohatě ilustrovaný knižní průvodce Stromy pomůže milovníkům přírody snadno určit 100 druhů dřevin, které rostou v lesích, parcích a zahradách střední Evropy. Portréty jednotlivých druhů doplňují překvapivá fakta a zajímavosti, takže kromě dospělých čtenářů zaujme tento atlas stromů také zvídavé děti.

Nahlédněte do pozoruhodného světa stromů – čím více se o nich dozvíte, tím více vás budou fascinovat. V atlase jsou druhy stromů seřazeny podle tvaru listů, takže můžete lépe porovnávat listy podobných druhů, aniž byste museli dlouze listovat v knize. Díky věrným a detailním ilustracím postupně odhalíte všechny důležité znaky – květy, kůru, tvar koruny či plody – a rychle rozpoznáte, o který druh stromu se zrovna zajímáte.

 Milovníci přírody v knize Stromy najdou profily 100 druhů dřevin. Jsou mezi nimi téměř všechny původní evropské druhy stromů, a také nejběžnější druhy z jiných zemí, které byly introdukovány buď jako okrasné dřeviny, nebo jako odolné městské stromy, případně jako potenciální užitkové dřeviny v lesnictví.

 „Stromy jsou pro nás užitečné v mnoha ohledech a v našem životě hrají důležitou roli, i když je na první pohled často vnímáme jen jako zdroj kyslíku a dřeva. Dokážou toho však mnohem víc,“ říká v knize Stromy její autor – Holger Haag.

Název knihy: Stromy – Rozpoznejte snadno 100 druhů stromů

Autor:  Holger Haag

Počet stran / vazba: 128 stran / Měkká vazba s klopami

Doporučená cena: 349 Kč

VydaloNakladatelství KAZDA

Více informací nawww.knihykazda.cz

Zdroj foto: KAZDA

You may also like...