Perníkové městečko | Ladislav Slezák

Podaří se třem kamarádům společně vypátrat okolnosti založení Perníkového městečka? Perníkové městečko je kniha o světě, kde se může stát cokoliv. Pod zemí, na poli i pod vodou žijí kouzelní tvorové, o nichž se nám ani nesní.

Bydlí vedle sebe celý život, chodí do stejné školy a mají stejně zvídavou mysl. Séba, Kartáč a Makérka postupem času rozkrývají pověst o založení jejich rodného městečka. Když ovšem začnou nacházet první nejasnosti, strhnou na sebe pozornost někoho, kdo si rozhodně nepřeje, aby pravda vyšla najevo. Navíc se před odvážnými dětmi objeví nový svět, o němž nikdo neměl ani ponětí.

Dětský svět autora vždy fascinoval, zejména pro svou neukotvenost, neohraničenost. Přijde mu, že si v dospělosti tyto meze člověk vytyčuje, ovšem právě díky knihám si stále můžeme představovat, že nic kolem nás mít hranice nemusí. Když se rozhodl napsat svůj první větší prozaický text, volba dětské knihy byla jasná. Všechno se poskládalo ze střípků, které ke němu přicházely. Vzpomínky na tábory, oblíbené dětské postavy z knih a seriálů v dětství, rodné město a další.

Perníkové městečko je kniha o světě, kde se může stát cokoliv. Pod zemí, na poli i pod vodou žijí kouzelní tvorové, o nichž se nám ani nesní. Ale přesto je největším kouzlem přátelství a důvěra. A pokud má člověk zvídavou mysl, přijde na vše, co ho zajímá. Odvážný Séba, sebejistá Makérka a bojácný Kartáč jsou postavy, z nichž vyvěrá síla knihy. Zejména z toho důvodu, že se v každé z nich lehce poznáme.

Název knihy: Perníkové městečko

Autor: Ladislav Slezák

Počet stran / vazba: 112 stran / Brožovaná

Doporučená cena: 269 Kč

VydaloNakladatelství Pointa

Více informací na http://www.pointa.cz

Zdroj foto: Pointa

You may also like...