Červený pokoj – strhující, psychologicky propracovaný severský thriller

Nová severská krimi autorské i partnerské dvojice Roman Voosen – Kerstin Signe Danielsson nese název Červený pokoj. Z originálu Der rote Raum přeložila do češtiny Eva Osinová.

Krátce po letním slunovratu se vrchní komisařka Ingrid Nyströmová zabývá podivným případem vraždy. Osaměle žijícímu počítačovému odborníkovi Adamu Arlemarkovi někdo vyjmul z hrudníku srdce a místo něj mu do těla vložil měsíční horninu. Když se vyšetřování rozjíždí na plné obrátky, vyjde najevo, že oběť v minulosti prožila strašlivé věci… Pokud chce Nyströmová případ vyřešit, musí se ponořit do temného světa, přestože je to zcela proti jejímu vnitřnímu přesvědčení. Souběžně s tím vyšetřuje záhadný zločin i komisařka Stina Forssová. Vydává se za polární kruh do důlního města Kiruna, aby objasnila případ vraždy alkoholika Mattiho Leinonena, při níž vrah zmizel z uzavřeného prostoru. Zatímco obě komisařky zápasí s vlastními démony, případy se k sobě čím dál rychleji přibližují. A je jen otázkou času, než se na scéně objeví další oběť.

Autorská dvojice Roman Voosen (* 1973) a Kerstin Signe Danielsson (* 1983) má na kontě řadu mrazivých detektivních románů, jejichž děj se odehrává na chladném severu. Brilantně vystavěnými příběhy dokazují, že patří mezi nejlepší autory krimirománů současnosti. Roman a Kerstin jsou od roku 2013 manželé a žijí ve švédském Bergu.

Mohl jsem tušit, že to zajde takhle daleko?

Že hraju ruskou ruletu?

Za chvíli zemřu.

Namíří mi zbraň do tváře a vystřelí druhou kulku.

A ta mě zabije.

Jo Spain vychází další napínavý krimi příběh s názvem Pod povrchem. Do češtiny ho z originálu Beneath the Surface přeložila Marie Dupalová.

Dva mocní muži se pozdě v noci sejdou na utajeném místě a diskutují o dávno započatém plánu, který má již brzy dojít naplnění. Jeden se zoufale snaží zjistit, jestli jim něco nestojí v cestě, druhý ho ujišťuje, že má vše zcela pod kontrolou. O několik hodin později je vysoce postavený vládní funkcionář Ryan Finnegan brutálně zavražděn v nejchráněnější budově Irska, v paláci Leinster House, sídle parlamentu. Inspektor Tom Reynolds se svým týmem přichází na scénu, aby mohl odhalit, kdo za vraždou stojí. Důkazy nejprve ukazují na zločin motivovaný politickými konflikty, pak ale překvapivý objev pošle vyšetřovatele zcela jiným směrem. Motiv vraždy je náhle mnohem osobnější… 

Více informací na www.moba.cz.

Zářijové novinky nakladatelství MOBA

Vlastimil Vondruška, Anděl smrti, jubilejní třicátý román s Oldřichem z Chlumu

Roni Loren, Ten první, světový bestselller

Roman Voosen – Kerstin Signe Danielsson, Červený pokoj, severská krimi

Jo Spain, Pod povrchem, krimi román

Martina Novotná, Záhada zmizelého šlechtice, historická detektivka

Jaroslava Černá, Krev andělů, historická detektivka

Jana Jánská, Dokonalé propojení, psychothriller

Alena Jakoubková, Co oči nevidí, to manžela nebolí, román pro ženy

Veronika Černucká, Píseň beze slov, edice Původní česká detektivka

Johana Kral, Asistent, edice Původní česká detektivka

You may also like...