Váhy života | Rozhovor s Ivou Málkovou nejen o hubnutí

Váhy života. Jak žít? Denně vstupovat na váhu s obavami, trápit se vlastní nedokonalostí a marnými pokusy přiblížit se nedostižným ideálům, či dobře zvažovat, co je pro život, hlavně pro ten můj, podstatné?

Inspirativní příběh psycholožky, představitelky rozumného a zdravého hubnutí, vizionářky, která dokázala zlepšit kvalitu života desetitisícům lidí.  Ve své praxi propojila odborné znalosti ze studia psychologie s vlastními zkušenostmi s dietami a vytvořila unikátní a spolehlivou metodu hubnutí, jejíž základní myšlenka by se dala shrnout slovy „hubnutí začíná v hlavě“. Před třiceti lety založila organizaci STOB (Stop obezitě), kterou dnes vedou její děti.

V rozhovoru se svým bratrem se vrací do dětství, k prvním pracovním zkušenostem, začátkům podnikání a také k tomu, jak se dostala ke svému celoživotnímu tématu – léčbě nadváhy. S láskou mluví i o své rodině, svém manželství a svých dcerách, které dnes pokračují v jejích stopách. Rozhovor je protkán odbornými vsuvkami, praktickými radami a celoživotní moudrostí.

Proč omezení a diety nefungují? Jak nás ovlivňuje věk, naše okolí, návyky, negativní myšlenky, ale i genetika? Jak nezahánět stres a únavu jídlem? Jak si vychutnávat život? Jak žít více v přítomnosti a vědoměji? Jak drobnými krůčky dojít ke spokojenějšímu životu a větší sebelásce? Jak si vychutnat život, být jeho tvůrcem, a ne obětí? I na tyto otázky najdete v knize odpovědi.

O autorech:

Phdr. Iva Málková

Jako psycholožka se již desítky let věnuje problematice obezity. V roce 1990 založila společnost STOB (STop OBezitě). Iva Málková vytvořila metodiku, která motivuje k přirozenému životnímu stylu a pomáhá všem, kdo

chtějí hubnout s rozumem. Vychází z kognitivně-behaviorální psychoterapie a postupně mění nevhodné stravovací a pohybové návyky, které přivedou hubnoucí nejen k trvalým váhovým úbytkům, ale i ke zvýšení kvality života.

Navíc při tomto způsobu života není člověk ochuzen o požitek z jídla. V roce 2010  vznikl komunitní web STOBklub (www.stobklub.cz) určený nejširší veřejnosti, kde je zaregistrováno již 170 000 lidí. PhDr. Iva Málková je členkou výboru České obezitologické společnosti a je autorkou řady publikací.

Mgr. Vladimír Drábek

Bratr Ivy Málkové, který během rozhovoru s ní prochází jejím životem jako obrazárnou jak soukromého, tak profesního dění. Sám vzděláním matematik, v současné době se zabývá sociální a kulturní problematikou. Založil kreativní výtvarný ateliér A.R.T. pro výtvarníky s handicapem a kulturně-komunitní centrum ART pro seniory a lidi s handicapem.

Název knihy: Váhy života

Autor: Iva Málková a Vladimír Drábek

LASKAVÝ ROZHOVOR NEJEN O HUBNUTÍ S ROZUMEM

Počet stran / vazba: 240 stran, pevná

Doporučená cena: 449 Kč

Vydalo nakladatelství Smart Press.

Více naleznete na www.smartpress.cz.

Ukázky z knihy :

You may also like...