Síla hotentota | Prvotina Petra Kovaříka o osobním rozvoji, rodině i byznysu

Spolumajitel Pražské čokolády Steiner & Kovarik Petr Kovařík ve své prvotině Síla hotentota píše o osobním rozvoji, rodině i byznysu. Jsou životní situace a věci, které hlavou nepochopíme. Pokud to přijmeme, můžeme najít štěstí v konání skrze radost.

Pražská čokoláda Steiner & Kovarik je ryze česká rodinná firma vyrábějící prvotřídní produkty výhradně z vysoce kvalitních surovin. Petr Kovařík je spolu se svou partnerkou Silvií Steinerovou jejím zakladatelem. Mandle v hořké nebo mléčné čokoládě se skořicí, „bean to bar“ čokoláda Aluna, Český nugát… a další bestsellery z produkce Pražské čokolády Steiner & Kovarik sbírají světová ocenění i nadšené reakce zákazníků. Petr Kovařík se rozhodl své zkušenosti z osobního života i z osmiletého budování čokoládového lovebrandu sdílet se čtenáři. Výsledkem je pozoruhodná knížka Síla hotentota – mimořádně zajímavé a podnětné čtení nejen pro milovníky čokoládových laskomin.

Spoluvybudoval jsem firmu Pražská čokoláda Steiner & Kovarik. Miluju ji já i moji zákazníci. Filozofie firmy se točí kolem trvalé udržitelnosti a radosti z toho, co děláme. Ta je totiž nad kalkul. Díky své práci si plním sny, získávám cenné životní lekce a každý den se stávám lepším člověkem. Jsem ředitel, který si nedělá z věcí velkou hlavu, a otec dvou dětí. Dost často mluvím, mám to štěstí, že i přednáším. Nejčastěji se vyjadřuji k tématům seberozvoje. Vím, že naši společnost sleduje dost lidí, a jako ředitele se mě často ptají na názor nebo chtějí, abych povídal o svém osobním příběhu. Tak jsem se o něj rozhodl podělit. Vždycky jsem si přál napsat knihu, a tvorba mi navíc dává jedinečnou možnost osobního vzdělávání a získávání nových informací. Budu rád, když se na tuhle cestu vydáme společně,“ zve všechny zájemce Petr Kovařík.

WIFI POSÍLÁNÍ FOTO: CNC / Michal Protivansky

Síla hotentota je sbírkou zamyšlení a zároveň nenásilným „návodem na život”. Kniha o budování, o dávání i braní. O pochopení druhých i sebe samých. O bezstarostnosti, ale také o zodpovědnosti, o tom, kdy si z věcí nic nedělat a kdy zase ano. O tom, že bohatství není totéž co hromadění peněz a že osobní růst paradoxně znamená zmenšit se. Kdo to udělá vědomě, snáze najde radost v každodenním konání. A touto cestou může dojít k vyrovnanosti a štěstí. Síla hotentota je zkrátkapříběh – manifestace radosti ze života a zároveň příručka vědomého muže, kterou ocení i ženy.

A proč právě hotentot v titulu knihy? „To slovo se v našem světě vžilo jako výraz pro člověka, který je omezený, který je v určitém ohledu primitiv. Označujeme tak někoho, kdo z pohledu jiných lidí mluví nesmysly a hlouposti. Ptáte se, jak to souvisí se mnou? Hotentotem mě nazvala moje partnerka. Je pravda, že jsem velmi činorodý člověk a někdy dělám věci doslova překotně, bez rozmyslu. Ať tak či tak, mně se slovo hotentot líbí,vysvětluje s úsměvem Petr Kovařík.

Kniha Síla hotentota vycházídíky podpoře čtenářů a čtenářek na platformě Pointa.cz. k zakoupení je v e-shopu na ZDE.

Petr Kovařík publikuje také na sociálních sítích, především na profilu na síti LinkedIn.

You may also like...