Radost – O objevování lehkosti | Angela Köckritzová

Kniha Angely Köckritzové Radost je zdrojem inspirace pro každého, kdo touží po životě naplněném radostí. V poutavých příbězích lidí z celého světa přináší nepřeberné množství inspirace k nalezení těch nejkrásnějších variací lehkosti života. Zamýšlí se se také nad tím, co je radost, jak vzniká, jak se proměňuje v průběhu života, jak ji vnímají v jiných zemích a kulturách a především – jak si radost v životě užít. Knihu vydalo Nakladatelství KAZDA 20. června 2023.

Svět potřebuje spoustu radosti. Ať je pro nás jakkoli důležitá, je těžké ji polapit. Někdy nám vlastně ani nedochází, že se radujeme. Pokud si však uvědomíme, že i náš život by mohl být mnohem hezčí, kdyby byl naplněn lehkostí a štěstím, nejspíš budeme chtít radost co nejpodrobněji prozkoumat a zmapovat ji jako neznámou zemi.

Každý milovník příjemnějších stránek života se může inspirovat krátkými příběhy a postřehy o tom, že potěšení lze načerpat i z maličkostí všedního dne – z pohody letního odpoledne, z vůně lesa, zvuků léta, ptačího zpěvu za svítání, mlsání, konverzace s přáteli, hudby, tance, barev i nedělního znehybnění. Kniha Radost je zážitkovou výpravou k pochopení, jak na to. Autorčiny poetické úvahy o různých typech pozitivních emocí jsou variacemi na jediné téma – hravost.

„Na světě je samozřejmě mnohem víc radostí než ty, o nichž se zmiňuje tato kniha. Každý a každá z vás si k nim může přimyslet ty svoje. Nepředkládám vám encyklopedii. Spíš chci bez pevného úmyslu putovat, jen tak se potloukat a jako tulák a vagabund vyrazit na cestu – do Země radosti,“ říká o knize její autorka – Angela Köckritzová.

Název knihy: Radost – O objevování lehkosti

Autor: Angela Köckritzová

Počet stran / vazba: 224 stran / Pevná

Doporučená cena: 369 Kč

Vydalo: Nakladatelství KAZDA

Více informací na: www.knihykazda.cz

Zdroj foto: KAZDA

You may also like...