Cenu Český bestseller získal Patrik Hartl

CENU ČESKÝ BESTSELLER ZÍSKAL PATRIK HARTL, ČTENÁŘE NEJVÍC ZAUJALA KARIN LEDNICKÁ

Slavnostní večer věnovaný vyhlašování knižních cen ČESKÝ BESTSELLER se letos vrátil zpátky do své tradiční podoby. V pořadí již 23. ročník proběhl v pátek 11. 3. v ostravském Trojhalí Karolina. Ocenění převzala desítka nejprodávanějších autorů v tematicky rozdělených kategoriích, sošku za českou beletrii pro celkového vítěze obdržel Patrik Hartl. Vyhlášení cen za uplynulý rok 2021 se konalo ve spolupráci s Knižním festivalem Ostrava 2022.

„Ceny Český bestseller vyjadřují uznání tvůrcům čtenářsky nejžádanějších titulů v rámci knihkupectví a e-shopu KNIHCENTRUM.cz. Vlastní kategorii mají rovněž audioknihy prodané prostřednictvím služby Audioteka. Vítěz každé kategorie získává skleněnou plaketu a autorovi nejprodávanějšího titulu mezi českou beletrií předáváme také sošku, kterou navrhl akademický sochař Olbram Zoubek,“ vysvětluje jednatelka společnosti KNIHCENTRUM.cz Šárka Besedová.

V kategorii Česká literatura pro děti a mládež získal ocenění mistr etikety Ladislav Špaček, tentokrát za vlastivědnou knížku pro malé čtenáře nazvanou Dědečku, vyprávěj o Česku. Mezi Překladovou literaturou pro děti a mládež vloni nejvíce zaujal titul Batman/Fortnite Bod nula 1 od autorské dvojice Donald Mustard a Christos Gage. Velký úspěch sklidili také manželé Jana a Roman Vaňkovi v kategorii Kuchařky, kde byl oceněn jejich titul Jednoduše & dokonale: Ryby, drůbež, zvěřina. Vítězem na poli Odborné a populárně naučné literatury pro dospělé se stala kniha Sedm zákonů, jejímž autorem je známý egyptolog Miroslav Bárta. Kategorie zdraví & životní styl patřila fyzioterapeutovi a odborníkovi na celostní medicínu Pavlu Kolářovi. Ocenění v ní získala jeho novinka Posilování stresem. Mezi Audioknihami tentokrát zabodoval román Patrika Hartla Prvok, Šampón, Tečka a Karel v interpretaci Martina Hofmanna. V kategorii Překladová beletrie pro dospělé se na první pozici umístil autor úspěšných thrillerových sérií Robert Bryndza se svou knihou Propast smrti. Společenskou událostí loňského roku se stal životopis české pěvecké legendy Karla Gotta Má cesta za štěstím, který zvítězil mezi biografickými tituly.

Ve vlastní samostatné kategorii měli možnost rozhodovat také čtenáři, kteří vybírali jejího vítěze po celý měsíc prostřednictvím hlasování na webových stránkách www.ceskybestseller.cz. Cenu čtenářů získala kniha Šikmý kostel 2, která je druhým dílem románové kroniky Karin Lednické.

Hlavní kategorii Česká beletrie pro dospělé ovládl jeden z nejpopulárnějších autorů současnosti Patrik Hartl. Skleněnou plaketu společně se soškou převzal za svůj nový román 15 roků lásky.

Přehled oceněných nejprodávanějších knih za rok 2021:

ČESKÁ LITERATURA PRO DĚTI A MLÁDEŽ

Ladislav Špaček: Dědečku, vyprávěj o Česku

PŘEKLADOVÁ LITERATURA PRO DĚTI A MLÁDEŽ

Donald Mustard, Christos Gage: Batman/Fortnite Bod nula 1

KUCHAŘKY

Jana Vaňková, Roman Vaněk: Jednoduše & dokonale: Ryby, drůbež, zvěřina

ODBORNÁ A POPULÁRNĚ NAUČNÁ LITERATURA PRO DOSPĚLÉ

Miroslav Bárta: Sedm zákonů

ZDRAVÍ & ŽIVOTNÍ STYL

Pavel Kolář: Posilování stresem

AUDIOKNIHY

Patrik Hartl: Prvok, Šampón, Tečka a Karel (čte Martin Hofmann)

PŘEKLADOVÁ BELETRIE PRO DOSPĚLÉ

Robert Bryndza: Propast smrti

BIOGRAFIE

Karel Gott: Má cesta za štěstím

CENA ČTENÁŘŮ

Karin Lednická: Šikmý kostel 2

Hlavní kategorie ČESKÝ BESTSELLER za rok 2021 (Česká beletrie pro dospělé)

Patrik Hartl: 15 roků lásky

Realita umí být neuvěřitelná a skutečné události někdy působí nepravděpodobně. Aleš by do svých třiceti dvou let nevěřil, že jeho život bude vypadat takhle. Představoval si ho úplně jinak. Jednoho dubnového odpoledne roku 2001 se zamiloval do ženy, která na něj naložila takovou porci lásky, že by to porazilo i vola. Tento román vypráví o všem, co musel zvládnout, aby se s tou láskou naučil žít.

15 roků lásky je příběh o výjimečném štěstí a radosti, které dlouho vypadají jako velký průser.

Další informace a fotografie z letošního i předchozích ročníků naleznete na www.ceskybestseller.cz.

You may also like...