SWEET TOOTH – MLSOUN | Nejslavnější komiks Jeffa Lemira vychází konečně i česky!

Slavný komiksový příběh, který se stal předlohou pro úspěšný seriál na Netflixu (v postu produkčního
se tu objevil i velký fanda této série, Robert Downey Jr.), a kteří někteří označují jako „Mad Max potkává Bambiho“, je postapokalyptický thriller zasazen do krásné přírody, ve kterém jsou v hlavních rolích lidsko-zvířecí hybridy. Komiks napsal i nakreslil jeden z momentálně nejslavnějších žánrových tvůrců, i u nás známý Jeff Lemire.

„Jeff Lemire je v současnosti jedním z nejrespektovanějších komiksových tvůrců. Velkou roli na tom má právě Sweet Tooth – Mlsoun,“ říká Jiří Pavlovský z Nakladatelství CREW. „Lemire byl známý už před stvořením tohoto komiksu, ale hlavně díky svým spíše civilním a psychologickým komiksům jako je Essex County. Sérií Sweet Tooth dokázal, že má mnohem širší záběr. Je tady pořád velký důraz na postavy, na jejich motivace, na jejich porce smutků a osobních slabostí – ale celé je to zasazené do postkatastrofického světa, ve kterém se postavy nejen snaží přežít, ale i hledají příčinu tragických událostí. Dobrodružství, tajemství, vztahy a náročné volby, to všechno udělalo z komiksu Sweet Tooth – Mlsoun, okamžitě klasiku. Pocit z komiksu dotváří i Lemirova kresba, zdánlivě idylická a silně emoční.“

Před sedmi lety prošla světem choroba, která zabila miliardy lidí. Od té doby v sobě měly všechny novorozené děti zvířecí geny – a vzhled. Gus je jedním z těchto dětí. Je přátelský, pálí po sladkém a vypadá jako jelínek. Jenže na jeho rohatou hlavu je vypsaná odměna. Když lovci napadnou jeho dům, zachrání Guse tajemný a násilný muž jménem Jepperd. Spolu se vydávají na cestu zničeným světem, směrem k tajemnému místu, kde mohou žít nové děti v klidu a míru. Pokud tedy něco takového vůbec existuje. Kvůli podivnému proroctví a záhadě, proč vlastně vymřela většina populace, jdou jelenímu chlapci po stopě tajemní kultisté. Má děsivá apokalypsa nějakou spojitost s narozením hlavního hrdiny Guse, kterému přezdívají Mlsoun?

„Vzhledem k tomu, že série přináší silný a kompaktní příběh,“ říká Jiří Pavlovský „snažili jsme se ji příliš nedělit. Původně vyšla v šesti knihách, u nás vyjde ve třech mohutných omnibusech – v první knize najdete hned dvanáct sešitů legendární série, včetně bonusů!“

Sweet Tooth u nás vychází 23. listopadu a během příštího roku vyjdou dvě zbývající knihy z této skvělé a legendární série, která spojuje emoce s napětím a se skvělým propracovaným příběhem. Je na co se těšit!

Více informací najdete na www.crew.cz.

Zdroj foto: Crew.cz

You may also like...