V Pointě vyšlo humorné sci-fi Mexabo

V online nakladatelství Pointa vyšlo v červnu humorné sci-fi Mexabo, ve kterém se partička zdiskreditovaných vědců náhodou dostane do daleké galaxie. Nečeká je však žádná pohodová návštěva, ale pořádné drama.Jak píše sama autorka, nejde o těžkopádné science fiction, v knize nechybí vtipné odkazy na slavná díla a humorní antihrdinové. Autorkou je redaktorka a copywriterka Kristýna Sládečková, jejíž literární portál Knihomam byl nominovaný na cenu Magnesia Litera. Jde o literární blog, který sdružuje autory píšící do šuplíku a publikuje jejich různorodé texty. Knihu Mexabo i spoustu dalších titulů je možné objednat na e-shopu Pointy a ve všech tradičních knihkupectvích nebo na e-shopech.

Mexabo 

Autor: Kristýna Sládečková 

Humorné sci-fi, ve kterém se partička zdiskreditovaných vědců náhodou dostane do daleké galaxie. Nečeká je však žádná pohodová návštěva, ale pořádné drama.

Žánr: humorné sci-fi, drama

Počet stran: 176

Rozměry: 130 x 200 mm

Vazba: brožovaná

ISBN: 978-80-7650-359-5

Datum vydání: 14. 6. 2021

Vhodné pro: čtenáře sci-fi

Cena: 299 Kč

Pointa.cz | Mexabo

Anotace

Dva Češi, Fin, Švéd a Španěl se sejdou na vesmírné stanici, aby zkoumali červí díru. Ale hned první objev je průšvih. Když pak nešťastná pětice zdiskreditovaných vědců opravdu objeví novou galaxii, nikoho to nezajímá. Praštěný profesor Polovodič a jeho doktorandka Pavla, syn mafiána Luis, alkoholik Jussi a erasmák Olaf tak přijímají pozvání mimozemské civilizace a na planetu Mexabo se vydávají na vlastní pěst. Jenže vše je jinak, než očekávali, a vesmírná exkurze se krátce po příletu mění v boj o život. Ještěže se jim dostane pomoci od citlivého robota Mí2718, který umí zazpívat všechny písně od Enriqua Iglesiase.

Kristýna Sládečková

Je redaktorka a copywriterka, která mimo jiné píše do šuplíku už přes dvacet let. Její literární portál Knihomam byl letos navržen na cenu Magnesia Litera, a i když nezvítězil, pořád si myslí, že to je prima úspěch. V minulosti vydala pohádkovou knížku O jezerní víle Elišce a nyní přichází s textem pro dospělé, vlastně takovou parodií na sci-fi.

O čem autorka v knize píše

O planetě Mexabo v galaxii Mexa nikdo nikdy neslyšel. Pětice pozemšťanů z vesmírné stanice ZL1246 je proto velmi překvapená, když jim přijde pozvánka, aby se na tuto planetu za účelem výměny informací vydali. Planeta na první pohled vypadá jako ráj, ideální místo pro život, navíc Mexabané jsou milí a o pozemšťany se krásně starají. Až to vypadá trošku podezřele. Ivan Polovodič, naivní doktorandka Pavla, frajírek Luis, Seveřan Jussi a pařmen Olaf pomalu zjišťují, že jejich návštěva má možná úplně jiný důvod, než si původně mysleli.

Pro koho je kniha určena

Mexabo si zamilují všichni milovníci Stopařova průvodce Galaxií nebo Asprinových prima mýtů. Nejde o vážné, těžkopádné science fiction – naopak „science“ je tam opravdu málo a převažuje fiction! V knize nechybí vtipné odkazy na slavná díla ani humorní antihrdinové, se kterými se sice neztotožníte ani náhodou, ale určitě se pobavíte.

Proč autorka knihu napsala

Věřím na víly, strašidla a ze všeho nejvíc mě děsí mimozemšťani. A jelikož jsem v loňském roce napsala pohádkovou knížku o vílách, letos jsem cítila, že bych si ráda vzala na paškál právě mimozemšťany.

Napsat sci-fi knihu byl pro mě vždycky sen. Už jako malá jsem ráda poslouchala, když mi táta předčítal povídky z časopisu Ikarie. Toužila jsem potom také nějakou napsat, ale všechny nápady stály za starou belu. A pak to přišlo. Jednoho večera, na dovolené na Azorech, jsem nemohla usnout. Bolely mě nohy z výletu, bylo tam strašné vedro a venku řvali opilci.

Když jsem k ránu vyčerpáním usnula, ocitla jsem se na planetě Mexabo, mezi zářivými květinami, na které jsem se ani nemohla podívat, jak pronikavě mi svítily do očí. Zničehonic ke mně přišel profesor jménem Ivan Polovodič a začal mi do detailu vysvětlovat, jak je to s červími dírami a že všechno, co se o nich říká, je pravda. Najednou jsem uslyšela šílený řev, vybuchl kolem mě barevný ohňostroj a profesor Polovodič zmizel. A mně bylo jasné, že se na Mexabo prostě musím vypravit.“

You may also like...