Vánoční a předvánoční tipy na knihy pro děti z nakladatelství Pointa

Online nakladatelská služba Pointa má za druhý rok fungování na kontě přes 70 vydaných knižních titulů, mezi nimi i množství těch pro ty nejmenší. Z těch Pointa vybírá šest zajímavých novinek. Všechny knihy budou k dostání na e-shopu Pointy, ale i v tradičních knihkupectvích a jejich e-shopech.

  1. Podivná parta

Autor: Petr Ondroušek

Ilustrátorka: Šárka Slavíčková

Věkové určení: 8+

Anotace:

Jedenáctiletá Terezka žije s rodiči na samotě u lesa. Náhodou se jí podaří objevit velké tajemství zvířat. Spolu s pejskem Lumpíkem si najdou nové kamarády, zajdu, srnečka i lesního ducha, a tahle zvláštní partička společně prožije spoustu dobrodružství. Srnečkovi najdou ztracenou mámu, hajnému pomůžou chytit pytláka, ve skalách objeví ukrytý lup a jednomu spolužákovi zabrání spáchat hroznou věc.

  1. Dveře do pohádky

Autorka: Šárka Sochová Landová

Ilustrátorka: Irena Sojková

Věkové určení: 7+

Anotace:

Majku a skřítka svede dohromady láska k pohádkám. Společná cesta zemí pohádek je ale překvapí. Myslíte si, že tu potkají spoustu krásných princezen a strašlivých draků, hloupých Honzů nebo šlechetných princů? Kdepak! Jak je to vlastně s krajinou za dveřmi do pohádky, to se dozvíte v úvodním příběhu. Další povídání už je jen a jen na Majce a skřítkovi. A na motýlech…

  1. Kdo zachrání Bylínky

Autorka: Markéta Krejčí

Ilustrátorka: Alžbeta Beranová

Věkové určení: 4+

V prodeji od 15. října

Anotace:

Bylínci si spokojeně žijí na Světelné louce. Jenže odvážná Chrpa si jednoho dne všimne, že lidé už nechodí sbírat bylinky tak jako dřív, a rozhodne se vypátrat proč. Spolu s kamarádem Řepíkem se vydávají na dobrodružnou cestu do města, aby zjistili, že lidé místo louky chodí do lékárny k Bílokřídlákům, že zlenivěli a nic je nenutí se o bylinkách učit a sbírat je. Na louce se mezitím ztratí holčička Anna, která utekla z domu, a navíc je zraněná. Dokážou ji Bylínci uzdravit a ukázat lidem, že je svět pořád potřebuje?

  1. Eda

Autorka: Eliška Straková

Ilustrátorka: Eliška Straková

Věkové určení: 5+

V prodeji od 16. listopadu.

Ilustrovaná bajka o jednom růžovém mravenečníkovi, který se rozhodl, že nebude nikým jiným než sám sebou.

Anotace:

Mravenečník Eda zjistí, že aby byl opravdu šťastný, musí být sám sebou. Proto všem zvířátkům v lese prozradí své největší tajemství – Eda mravence nejí, Eda se s mravenci kamarádí. Je to mravenečník vegetarián. Tak, a je to venku.

Jenže lesní řád je striktní a nikdo z tamních obyvatel není zvyklý na vybočování z davu. Je na čase, aby někdo do lesa vrátil respekt, lásku a veselou náladu. Podaří se stydlivému Edovi být hrdinou, který to dokáže? A ocení jeho upřímnost i namyšlené žabky?

Hlavní postavou knihy je mravenečník, který nejí mravence. Autorka jeho prostřednictvím dětem dává najevo, že nemusí nutně jíst maso nebo že se nemusí bát být trochu odlišné.

Medailonek autorky:

Po maturitě na umělecké škole měla velké studijní plány, ale cesta osudu ji nakonec zavedla úplně jinam. Momentálně pracuje v kavárně, tvoří ilustrace a skici ze života, dělá na zajímavých projektech jako ilustrátorka nebo kreativec a plánuje velkou dobrodružnou cestu do světa. Je spontánní snílek. Holka s tužkou za uchem. Baví ji dělat umění, které vyvolá pocity.

  1. Filipínek

Autor: Marek Šnabl

Ilustrátor: Martin Stehlík

Věkové určení: 7+

V prodeji od 16. listopadu.

Anotace:

Kdo by nechtěl zažít setkání s pohádkovými bytostmi? Jednomu starostlivému tatínkovi se to přihodí. Při procházce lesem ho přepadne silná bouře a pomoc mu nabídne roztomilý dědeček, který mu pro ukrácení času u hořícího ohně vypráví příběh o skřítkovi jménem Filipínek. Skřítek na každé stránce knihy prožívá úžasná dobrodružství a s pomocí svých přátel i pána lesa se připravuje na poslední, nejdůležitější boj ve svém životě.

  1. Zvířecí škola

Autorka: Jana Nováková

Ilustrátorka: Žaneta Bitnerová

Věkové určení: 5+

V prodeji od 23. listopadu.

Anotace:

Víte, proč kočka vyniká v matematice a papouškovi nejde kotrmelec? Chcete zjistit, proč křeček krade svačiny a žížala málem propadne z kreslení? V lavicích Zvířecí školy sedává mnoho dalších žáků – třeba nesmělá želva, rošťácký jezevčík či roztržitá slepička. Každý v něčem pokulhává, v jiném zase vyniká a dohromady tvoří úžasně fungující partu.

Ve Zvířecí škole najde sebe a své kamarády každý čtenář od pěti let. Kniha děti hravě, s vtipem a nenásilnou formou naučí toleranci a respektu k jakkoliv odlišným spolužákům. A ukáže jim, že být „jiný“ znamená být jedinečný.

You may also like...