Nové únorové knihy s temným námětem

Únor je obvykle studený, ponurý a plný deště. Tmavý podvečer láká k fantaziím o případech Hercula Poirota či osudech Lisbeth Salanderové. Těmto hrdinům ale bohužel nové případy nepřibudou (i nás to mrzí), abychom tedy uspokojili vaši touhu po knize napínavé až do konce, přinášíme další várku nových „kriminálek“, které si také zaslouží pozornost.

Mezi námi lháři | Caroline Englandová

Hra na pravdu začíná a pravda bude bolet.

Říkali si A-tým a na střední to byla nerozlučná čtyřka. Dnes už má každý z nich dobrou práci, pěkný dům, trvalý vztah… a malé temné tajemství. Jenže lhát se donekonečna nedá – ani svým nejbližším, ani sám sobě. To, co mělo navždy zůstat skryto v zákoutích lidské duše nebo v hlubinách minulosti, se hlásí o svá práva. Napínavé, znepokojivé a chytře prokomponované

Vydalo nakladatelství Jota.

Chladná jako led | Teresa Driscollová

Míle od domova a syna Bena jede Sophie se svým manželem ve vlaku a zaskočí ji děsivý telefonát. Její syn skončil po tragické nehodě v nemocnici. Sophie byla přesvědčená, že své nové přítelkyni Emmě může věřit. Byla si jistá, že jejího chlapce ochrání. Nemůže ale setřást pocit, že udělala strašnou chybu a uvrhla svou rodinu do nebezpečí. Bezmocná a stále hodiny od domova zjišťuje pravdu. Její život už nikdy nebude jako dřív.

Vydala Euromedia v nakladatelství Ikar.

Fáma | Lesley Kara

Mimořádně vyzrálý a do poslední stránky napínavý debut plný falešných stop pro všechny fanoušky Liane Moriarty, Pauly Hawkins a Shari Lapeny.

Svobodná matka Joanna se z Londýna přestěhovala do přímořského městečka, kde chce začít nanovo. Aby se lépe seznámila s místními, rozhodne se přihlásit do čtenářského kroužku. A právě zde bez nějakého rozmyslu vypustí, co se doslechla: že prý zde žije žena, která jako mladá zabila malého chlapce. Pro ospalé městečko je to velké sousto a jeho obyvatelé začnou okamžitě spekulovat, o koho se jedná. A brzy se také začnou navzájem obviňovat.

Vydala Euromedia v nakladatelství Ikar.

Morušový strom | Tomasz Białkowski

Rok 2004. Na severu země dojde k sérii vražd, jejichž oběťmi jsou starší muži. Pavel Werens, mladý novinář jednoho z varšavských deníků, dostane úkol o těchto otřesných událostech napsat reportáž. Počáteční honba za senzací se brzy změní v souboj s démony minulosti. Jakou souvislost mají současné brutální vraždy s mučednickou smrtí prvních křesťanů?

Dokáže novinářské pátrání vedené Werensem vyřešit záhadu a zadržet zločince před dokončením šíleného plánu, nebo zafunguje jako katalyzátor a způsobí další oběti? A co znamenají motýli, nalezení v ústech mrtvých?

Vydalo nakladatelství Argo.

Kříž | Ingar Johnsrud

V osloské automyčce je nalezeno tělo Henryho Falcka, autora zprávy odhalující spiknutí v nejvyšších patrech politiky. O kontroverzní dokument se zajímá televizní reportérka, která krátce po Falckově vraždě zmizí. Ve vyšetřování, jež dostanou na starost nadporučík Fredrik Beier a jeho kolegyně Kafa Ikbálová, se objeví i jméno Fredrikova zesnulého otce. Případ s ním souvisí víc, než se původně zdálo, a Fredrik se dočká rozkrytí největší záhady svého života.

Vydalo nakladatelství Host.

You may also like...