Lvářka | Tereza Janišová

Román z prostředí současné a rudolfínské doby, ve kterém se setkáváme s architektem Josefem a bylinkářkou Vavřínkou.

Oba žijí ve stověžatém městě, každý v jiném století, přesto se jedné noci potkají na pražském vrchu Petříně. Při správné konstelaci dá se totiž skrz oheň cestovat labyrintem času… V příběhu Josefa a Vavřínky se setkáme se střípky tajemných pražských legend i některými známými postavami našich dějin, které jsou však představeny v o něco méně známém světle.

„Příběh je zasazený částečně do současné, částečně do rudolfínské Prahy. Do značné míry se v něm odráží můj život na Hradčanech, práce v oboru architektury, zájem o pražské legendy a láska ke zvířatům,“ říká ke knižní novince její autorka Tereza Janišová.

Tereza Janišová

Tereza Janišová (* 30. května 1989, Praha) je česká spisovatelka, novinářka a architektka. Hradčany, Petřín a křivolaké uličky Malé Strany byla místa, kde prožila dětství, a dodnes jsou pro ni velkým zdrojem inspirace. Po výtvarném gymnáziu vystudovala Fakultu architektury ČVUT v Praze, poté strávila nějaký čas v Londýně, kde pracovala v místním architektonickém ateliéru. Největší radostí ale pro Terezu vždy bylo psaní. Je autorkou čarodějné fantasy trilogie Erilian a historického fantasy románu Lvářka. Kromě psaní knih se zabývá architektonickou žurnalistikou, do jara tohoto roku jako šéfredaktorka časopisu ASB. Nyní se věnuje především svému malému synovi, miluje tanec, kočky a cestování.

Název: Lvářka

Ilustrace: Barbora Kyšková

Počet stran: 256

Vazba: pevná

Vydalo nakladatelství Lirego.

Více naleznete na www.terezajanisova.cz.

You may also like...