Kniha Všem mým filmovým hvězdám je debutem Lucie Addicks

V online nakladatelské službě Pointa vyšel na konci loňského roku zajímavý knižní debut autorky Lucie Addicks z názvem Všem mým filmovým hvězdám. Kniha je hořkosladkým příběhem se špetkou humoru o vyrůstání na malém městě na přelomu komunismu a demokracie. A taky o filmových hvězdách, které jsou tak krásné, že se do nich všichni chlapi musí zamilovat. Autorka, která se narodila a prožila mládí ve Frýdku-Místku, žije už více než 20 let v Norsku a pracuje ve vedení nadnárodní společnosti v ropném průmyslu, do svého románu otiskává zážitky se svého dětství prožitého za komunismu. Knihu je možné objednat na e-shopu Pointy a ve všech tradičních knihkupectvích nebo na e-shopech.

Anotace:

Babi Vlasta se zděšeně podívala na svého muže a řekla: „No slyšel jsi to? Ten chlap se už k té naší dceři nastěhoval. Ona vůbec nemá rozum, vždyť to je úplně nevhodná partie!“ Děda Kája ji vzal okolo ramen, usmál se a řekl: „Ale prosím tě, vhodná partie nebo ne. Hlavně že to není komunista.“

Alžběta a Viktor vyrůstají v rodině tichých antikomunistů. Jejich rodiče žijí život malého člověka na ulici s poetickým jménem Topolová a manévrují mezi svým svědomím a politickým systémem, do kterého se narodili. Děda Kája býval nejlepší partie z Frýdlantu a má věčnou duši dobrodruha. Babi Vlasta má zelené oči a bojí se víc živých než mrtvých. Co mají všichni společného? Každodenní trable, komunisty a šedé pondělky přežívají jen díky pragmatické životní filozofii a velké porci humoru.

Medailonek autorky:

Lucie Addicks vystudovala obor fyzikální chemie na VŠCHT v Praze a má doktorát z chemie na NTNU v Trondheimu. Žije už mnoho let v Norsku (v Oslu) v mezinárodní rodině se třemi dětmi. No Norska přijela v roce 1998 původně jen na diplomku a už zde zůstala. Pracuje v nadnárodní společnosti v ropném průmyslu a během své více než 20 let trvající kariéry projela kus světa a měla možnost potkat neskutečné množství zajímavých a nadaných lidí mnoha národností. Začínala jako junior inženýr a v současné době řídí ‚global business unit‘ s pobočkami v Oslu, Koreji a UK. Už odmalička hltá filmy, knížky a dobrou muziku. Vždycky chtěla psát příběhy a teď, když jsou děti už docela odrostlé a víceméně nezávislé, má na psaní konečně čas. V současné době dokončuje překlad své první knihy do angličtiny a plánuje její vydání v zahraničí.

Tento obrázek nemá vyplněný atribut alt; název souboru je vsem-mym-filmovym-hvezdam-obalka_.jpg.

Všem mým filmovým hvězdám

Autorka: Lucie Addicks

Žánr: román

Počet stran: 480

Rozměry: 130 x 200 mm

Vazba: brožovaná

ISBN: 978-80-7650-195-9

V prodeji od 23. 11. 2020

Věkové určení: 18+

Cena: 359 Kč

Pointa.cz | Všem mým filmovým hvězdám

You may also like...