Nakladatelství LEDA zve na sedmý ročník Slavnosti knih

Nakladatelství LEDA pořádá v pátek 3. června a v sobotu 4. června již sedmý ročník Slavnosti knih. Po pandemických letech se uskuteční fyzicky na smíchovské náplavce v bistru U jednoho stolu.

Slavnost knih, kterou nakladatelství v minulých letech na rozhraní května a června pořádalo virtuálně, letos uspořádá fyzicky. Podstatným cílem je sblížení podobně uvažujících lidí a zároveň dodání si odvahy a sil do druhé poloviny roku, která nemusí být snadná. Pro oba dny je připraven program a sleva 40 % na všechny vystavené knihy.

Sedmý ročník Slavnosti knih se koná v pátek 3. a v sobotu 4. června vždy od 10:00 do 16:00 na smíchovské náplavce v bistru U jednoho stolu. Srdečně jsou zváni jednotlivci, páry či celé rodiny. Debatovat se bude nejen o knihách, ale i o životě, při sklence vína či šálku kávy. Pro zákazníky budou rovněž připraveny drobné dárky.

Program na pátek 3. června:

– Winston Churchill – nejvzývanější politická osobnost 20. století, přednáška historika začne ve 13:15 hodin

– Dámské smyčcové kvarteto ESFERAS zahraje skladby klasických i filmových autorů od 14:00 hodin a od 15:00 hodin

– Šachovým zájemcům budou od 10:00 hodin do 16:00 hodin k dispozici venkovní šachy. Příchozí si mohou zahrát mezi sebou anebo s šachovým přeborníkem Ledy.

– Dětem bude po celou dobu konání akce nabídnuta venkovní herna s bohatou zásobou kostiček a figurek Lega.

Program na sobotu 4. června:

– Intermittent fasting a slow reading jako životní cesta k svébytné osobnosti, přednáška začne ve 14:00 hodin (Rudolf Červenka)

– Winston Churchill – nejvzývanější politická osobnost 20. století, přednáška začne v 15:00 hodin

– Šachovým zájemcům budou od 10:00 hodin do 16:00 hodin k dispozici venkovní šachy. Příchozí si mohou zahrát mezi sebou anebo s šachovým přeborníkem Ledy.

– Dětem bude po celou dobu konání akce nabídnuta venkovní herna s bohatou zásobou kostiček a figurek Lega.

K vidění bude mimo jiné i výstavka o Winstonu Churchillovi, jehož unikátní životopis nakladatelství LEDA připravuje na září. Na crowdfundingové platformě DONIO nabízí možnost vydání knihy podpořit („CHURCHILL – PŘEDURČEN OSUDEM“ – výroba jedinečné, unikátní knihy | Donio.cz).

Součástí Slavnosti knih je internetová slevová akce, která se koná od 26. 5. do 5. 6. Při objednání knih na www.leda.cz do čtvrtku 2. 6. a volby vyzvednutí přímo na Slavnosti knih, ušetří zákazník poštovné.

Bližší informace o místě konání Slavnosti knih:

Bistro U jednoho stolu (Smíchovská náplavka u Palackého mostu, Hořejší nábřeží, Praha 5 – Smíchov. Metrem nebo tramvají: na stanici Palackého náměstí, odtud pěšky asi 400 m nebo na stanici Anděl, odtud pěšky asi 500 m. Autem: zaparkovat lze v Nábřežní ulici, kde jsou parkovací automaty.

Navigace GPS: 50.0715600N, 14.4107922E, https://mapy.cz/s/dufugujeju)

You may also like...