V nakladatelství Pointa vyšla sbírka povídek Bůh a neonové žabky

V online nakladatelství Pointa vyšla pod názvem Bůh a neonové žabky sbírka humorných povídek z pera nezdolné optimistky Zuzany Froňkové o cestě z rušného města na samotu. O tom, že tančit se dá začít v jakémkoli věku a že Bůh se dá potkat klidně i na dálnici u Mnichova. Povídka Bůh a neonové žabky původně zvítězila v literární soutěži O knihovnickou sovu 2021, což autorku motivovalo k vydání celé sbírky povídek ze života. Křest knihy proběhl 23. března 2022 v pražské Ta Kavárně a roli kmotry/sudičky na sebe vzala Bára Dočkalová, autorka knihy Tajemství oblázkové hory, která byla nominována na Magnesii Literu za dětskou literaturu v roce 2019. Knižní novinku Bůh a neonové žabky i spoustu dalších titulů je možné objednat na e-shopu Pointy a ve všech tradičních knihkupectvích nebo na e-shopech.

„Ať se u knížky smějete nahlas, někdy i uroníte slzu, ale ať vám je po ní lehko,“ přeje čtenářkám i čtenářům autorka Zuzana Froňková.

„Ať se líbí, ať lidem dělá radost a ať se dobře prodává. A v knihovnách ať se na ni dělají fronty,“ přeje knize její kmotra sudička Bára Dočkalová. 

Bůh a neonové žabky

Autorka: Zuzana Froňková

Žánr: humorné povídky ze života

Počet stran: 208

Rozměry: 106 x 156 mm

Vazba: brožovaná

ISBN: 978-80-7650-505-6

Vhodné pro: ty, co mají rádi životní příběhy

Cena: 279 Kč

Pointa.cz | Bůh a neonové žabky

Anotace

Ve čtyřiceti se přestěhovala z Prahy na úplnou samotu, aby poznala, že náruč venkova nevoní jen levandulí, ale taky hnojem. Ovšem ani ten vám díky této knize tolik páchnout nebude. A s ním ani žádná překážka, kterou vám život hodí do cesty.

Pokud se strhne na Sněžce vichřice, zrovna když se naposledy loučíte s tatínkem, pokud vás vítr připraví o wow vlny, jen co opustíte kadeřnictví, nebo pokud skončíte na dálnici v protisměru v nepojízdném autě, je důležité neztrácet hlavu. Třeba se objeví zachránce v neonových žabkách…

Sbírka povídek z pera nezdolné optimistky, která úsměvně představuje „výběr z patálií“ z cesty svým pestrým životem, nabízí laskavé čtení. Možná při něm zjistíte, že dělat díry do světa není až tak nutné.

Zuzana Froňková

Doma jí říkali Jasoň. Nikdy nebyla rebelka, ale stejně se nevešla do tabulek. Vystudovala ekonomii na Anglo-American Univerzity a autorské herectví na DAMU. Pracovala v mezinárodním korporátu i v maloměstském knihkupectví. Někdy vede firemní workshopy v Irsku a jindy brigádničí na bio-poli na Vysočině. Stěhovala se víc než dvacetkrát, žila v Madridu, v Londýně, v Praze na Hradčanech, až se svým mužem a psem zakotvila na samotě u jihočeského rybníka. V roce 2018 vydala první povídkovou sbírku „Muži na stromech nerostou“. Její texty jste mohli číst např. v časopise Respekt a slyšet v Českém Rozhlase v podání Haliny Pawlowské a Jana Kovaříka.

www.zuzanafronkova.cz

Zdroj foto: Pointa

You may also like...