Věci, na které nastal čas | Petra Soukupová

S novinkou Věci, na které nastal čas se Petra Soukupová vrací k dospělým
čtenářům.

Petra Soukupová se i v nové knize zabývá svým ústředním tématem rodinných vztahů v románu v povídkách Věci, na které nastal čas. Očekávaná kniha vychází v grafické úpravě Martina Peciny a čtenáři se jejím prostřednictvím znovu setkají s rodinou Alice a Richarda a jejich dětí Káji a Loly. „S touhle rodinou pracuji už od roku 2014, kdy se zrodila náhodou v jedné povídce pro časopis. Měla jsem nápad na téma a pak mi došlo, že se na to tahle rodina skvěle hodí,“ říká uznávaná spisovatelka.

Kájovi je třináct, rodičů začíná mít tak akorát, Lole bude jedenáct a ze všeho nejvíc na světě si přeje psa. Alice a Richard spolu žijí sedmnáct let. Nikomu se nic moc neděje, vše ovládá stereotyp. Až do chvíle, kdy se objeví někdo nový – a s ním i pocit, že doteď to možná ani nebyla láska. Kája s Lolou musejí začít řešit věci, které děti nikdy řešit nechtějí. A jejich rodiče musejí řešit, zda tahle rodina vůbec stojí za záchranu.

I když v knize, jak bývá u Soukupové zvykem, vystupují v hlavních rolích také děti, tentokrát je – na rozdíl od loňské úspěšné knihy Klub divných dětí – určena především dospělým čtenářům.

„Rozhoduju se především podle toho, kolik mám času, ale taky beru v potaz, co jsem vydala předtím – když jsem jako poslední vydala knihu pro děti, tak chci zase napsat něco spíše pro dospělé,“ vysvětluje Soukupová v rozhovoru, který si můžete celý přečíst v naší Kavárně.

Novinka Věci, na které nastal čas vychází zároveň v audio verzi ve vydavatelství OneHotBook, jenž audioknihy Petry Soukupové vydává. Režisérka Jitka Škápíková a producent Martin Pilař zvolili jedinečnou dramaturgii v podobě vícehlasé nahrávky. Rodina Alice a Richarda tak nabývá konkrétní podoby díky podání Zuzany Kajnarové, Pavla Baťka, Veroniky Lazorčákové a Matyáše Valenty.

Název knihy: Věci, na které nastal čas

Autor: Petra Soukupová

Počet stran / vazba: 368 stran, vázaná

Doporučená cena: 389 Kč

VydaloNakladatelství HOST

Více informací na www.hostbrno.cz.

You may also like...