Kde zpívají raci | Delia Owensová

Světová literární událost konečně v češtině!

O Kyi Clarkové kolují v poklidném městečku Barkley Cove na pobřeží Severní Karolíny fámy jako o vlčím dítěti, „holce z bažiny“. Poté, co ji jednoho srpnového rána opustí matka, odejdou postupně i starší sourozenci, a nakonec se po mnoha propitých nocích nevrátí ani otec, zůstává Kya úplně sama. I když ne tak docela…

Kya je inteligentní a citlivá dívka. Žije v souladu s přírodou, odkázaná sama na sebe v bažině, které říká domov. Pozoruje volavky, sbírá mušle a loví ryby. Jejími nejlepšími kamarády jsou rackové a chlapec Tate, který stejně jako Kya miluje přírodu a vše, co z ní vyzařuje. Naučí mladou dívku číst a stanou se z nich nerozluční přátelé. I v jejím životě přichází chvíle, kdy zatouží po blízkosti jiných lidí, dotecích a lásce. Jenže jednoho dne Tate odejde a Kya, již mladá žena, zůstane opět sama.

Její divoká krása okouzlí mladého muže z města, Chase Andrewse, a před Kyou se otevírá úplně nový život. Když je třináctého října 1969 Chaseho tělo nalezeno v močálu bez známek života, obyvatelé města začnou z jeho vraždy podezírat právě holku z bažiny, Kyu Clarkovou. Jenže močál ví o smrti všechno, ví, že smrt nemusí být vždy tragédie.

Román Kde zpívají raci je překrásnou ódou na přírodu, je příběhem opuštěné dospívající dívky, která se učí důvěřovat lidem, a je také líčením záhadné vraždy s překvapivým koncem. Delia Owensová nám připomíná, že dětství nás všechny poznamená na celý život a že my všichni podléháme úžasným tajemstvím přírody.
 

  • The New York Times bestseller 20192020
  • Nejprodávanější kniha Amazonu
  • Prodáno více než 7 milionů výtisků
  • Kniha roku 2019 na Goodreads – 935 000 čtenářských hodnocení
  • Nominace na několik literárních cen
  • Filmová práva ke knize zakoupila produkční společnost Reese Witherspoonové


Úvodní kapitoly knihy Kde zpívají raci si můžete přečíst ZDE.

Název knihy: Kde zpívají raci

Autor: Delia Owensová

PřekladatelJana Hlávková

Počet stran / vazba: 344 stran, pevná s přebalem

Doporučená cena: 368 Kč

Přijaté předobjednávky budou rozesílány postupně ode dne vydání knihy, tj. 21. října 2020.

Vydalo nakladatelství JOTA.

Více naleznete na www.jota.cz

You may also like...