Krušné hory známé i neznámé | Vladimír Soukup a Petr David

Letošní léto bude pro mnohé z nás ve znamení cestování po krásách naší vlasti. Proto doslova jako na zavolanou přichází nová publikace oblíbené autorské dvojice Vladimír Soukup a Petr David Krušné hory známé i neznámé. Doplňuje tak velmi úspěšné předcházející knihy z téže edice (Brdy známé i neznámé, Šumava známá i neznámá a Krkonoše známé i neznámé).

Krušné hory, jejichž nejvyšší vrchol Klínovec se tyčí do výšky 1244 metrů nad mořem, se táhnou v délce sto třiceti kilometrů a nabízejí celou řadu pozoruhodných tradičních i turisticky dosud neobjevených míst. Stejně jako do předchozích svazků této série, i do tohoto průvodce vtělili autoři osobní dojmy a postřehy z vlastních toulek malebným krajem. Procházky hlubokými lesy, po odlehlých vrcholcích hor či nezaměnitelným podhůřím doplňují tipy na návštěvy hradů a zámků, lázeňských měst a středisek i technických památek. Krušné hory nabízejí nespočet možností, jak spojit relaxaci s poznáním.

Vladimír Soukup a Petr David (*oba 1949) vystudovali Fakultu žurnalistiky Univerzity Karlovy. Vladimír Soukup působil jako redaktor a posléze zástupce šéfredaktora deníku Večerní Praha, v letech 1990-1992 byl redaktorem deníku Svobodné Slovo. Petr David byl v letech 1973-1992 redaktorem a následně šéfredaktorem deníku Čs. Sport.

V roce 1992 společně založili nakladatelství S&D (Soukup&David) a stali se autory či spoluautory řady publikací z oblasti cestovního ruchu a turistických průvodců – např. řady Špalíčků výletů a Malých špalíčků výletů.

Pro nakladatelství Euromedia připravili řadu Velkých turistických encyklopedií, publikace Dějiny hradů a tvrzí v Čechách, na Moravě ve Slezsku, Dějiny zámků v Čechách, na Moravě ve Slezsku, 1000 divů Česka, několik svazků v edici „Rodinné toulky“ a další desítky titulů.

Krušné hory známé i neznámé

Autoři: Vladimír Soukup, Petr David

Vydalo nakladatelství Universum

Počet stran: 224 stran

Doporučená cena: 349 Kč

Více informací na www.euromedia.cz.

You may also like...