Vnitřní svět vítězů | Martin Jelínek

Čím se nejlepší liší od průměrných

Co rozhoduje o vítězích mezi nejlepšími? Jak se nevzdávat, i když se zrovna nedaří? Jakými technikami nejvíce ovlivníme svůj výkon? Naučte se využívat své vnitřní dvojče, svého kritika. Uznávaný kouč a sportovní psycholog se dělí o své zkušenosti a doplňuje je příběhy světových i českých vítězů.

Aby člověk uspěl v jakékoliv oblasti, musí mít v rovnováze všechny složky svého vnitřního světa: talent, vůli, dovednosti a lásku k tomu, co dělá. A musí také umět tento „hnací motor“ neustále krmit, pohánět a zvyšovat jeho výkon. To mají a dokážou jen ti nejlepší!

Lidé na špičce, ať už ve sportu, v byznysu, nebo v jakémkoliv jiném oboru, bývají všichni na stejné „technické“ úrovni, každý z nich „to své“ dokonale ovládá. Co tedy rozhoduje o tom, kdo mezi nejlepšími nakonec zvítězí? Je to právě kvalita a nastavení vnitřního světa člověka. Silná vůle nepovolit, i když se nedaří. Umění naučit se správně využívat své vnitřní dvojče, svou „temnou stránku“, vnitřního kritika.

O tom všem je právě tato kniha. Uznávaný mentální kouč a sportovní psycholog se dělí o své dlouholeté zkušenosti a doplňuje je příběhy světových i českých vítězů.

O autorovi

Hokejový trenér, kouč, manažer a autor řady knih. Již téměř 30 let se zabývá sportovní psychologií a mentálním koučinkem. Mezi své největší trenérské hokejové úspěchy řadí zlato z MS 2005, dvakrát titul s HC Sparta Praha a Prezidentův pohár s HC Plzeň. Individuálně spolupracuje s manažery a vrcholovými sportovci. Své mnohaleté zkušenosti využívá při přednáškách nejen asociacím a klubům napříč všemi sporty, ale také firmám z různých oborů. Je garantem oboru Psychologie pro manažery na Newton College. Je spoluautorem projektu SportMentor, kde má aktuálně online kurz o motivaci.

Termín kouč, v původním významu „kočár“, začal být od 19. století používán v oxfordském slangu pro označení někoho, kdo provede studenta obdobím zkoušek. V této knize vám špičkový profesionál nabízí kvalitní, pravdivý, použitelný a střízlivý pohled na koučování v dnešní době.

Radkin Honzák –psychiatr, publicista, vysokoškolský pedagog

Věřím, že pokud lidé investují svoji energii a čas nejen tam, kde mají předpoklady a talent, ale také kde mají svá srdce, a zároveň investují do rozvoje své emoční inteligence, budou v životě nejen výkonní a úspěšní, ale také šťastní. Marianova zkušenost je unikátní a zároveň využitelná nejen pro oblast vrcholového sportu či byznysu, ale pro lepší život každého z nás.

Taťána le Moigne –regionální ředitelka společnosti Google

Autor: Martin Jelínek

Počet stran: 208

Vazba: flexo

Vydalo nakladatelství Grada.

Více o knize naleznete na www.grada.cz.

You may also like...