5 knih, které v lednu nesmíte nechat bez povšimnutí

Chraň mě před zlými muži | Saul Lelchuk

Nikki Griffinová není typické soukromé očko. V kanceláři nad svým knihkupectvím, kde se opájí knihami i útěchou, kterou jí poskytují, se věnuje pátrání po jistých mužích. Po nebezpečných mužích. Po mužích, kteří ubližují ženám, jež – jak se oni muži dušují – hluboce milují… Nikki jim s potěšením uštědřuje lekce, aby je také nechala pocítit násilí a bezmoc a aby se ujistila, že jejich oběti už před nimi navždy budou v bezpečí. Chraň mě před zlými muži je prvním dílem nové napínavé série s hlavní hrdinkou, která je kýmsi mezi Lisbeth Salanderovou, Jackem Reacherem a Jessikou Jonesovou – akční bondovskou hrdinkou, kterou si čtenáři zamilují už proto, že usiluje o nápravu všudypřítomného zla.

Vydalo nakladatelství Kalibr.

Hluboká modř moře | Marie Lamballe

Když Kateřina najde na půdě v domě svých rodičů desky s akvarely, je fascinována. Zobrazují malebnou krajinu, sytě modré moře a nostalgicky působící sídlo uprostřed nádherné zahrady. Touží zjistit, kde se tohle magické místo nachází a jak se obrazy dostaly do vlastnictví její rodiny. Pátrání zavede Kateřinu do Bretaně, kde objeví lety zchátralý zámeček ze svých obrazů. Stejně jako v předchozí autorčině knize Hortenziová zahrada se na pozadí dech beroucích kulis Bretaně odvíjí dramatický příběh plný romantiky.

Vydalo nakladatelství Brána.

Sexy hoteliér | Alice Claytonová

Clara Morganová žije svůj sen – modernizuje staré hotely, běhá maratony a je neustále v pohybu. Svou kariéru miluje a běžecké závody ji dopují adrenalinem. Nedokáže však nikde zapustit kořeny, protože vyrostla v pěstounské péči a rodinná tradice jí nic neříká. Archie je pevně odhodlaný rodinné dědictví zachránit, a to pěkně postaru: zatne zuby a bude dělat svou práci. V žádném případě si do ní nehodlá nechat mluvit od mladé expertky, kterou jeho otec najal, aby obrátila staleté tradice vzhůru nohama a přitáhla davy moderních mladých lidí. Clařiny nápady však nové hosty (a jejich peněženky) skutečně přitahují a Archie si nakonec musí přiznat, že se na cestě k záchraně hotelu bez Clary neobejde. Je to horké, je to sladké, je to hmmm…

Vydalo nakladatelství Mladá Fronta.

Den, který nikdy nepřijde | Caimh McDonnell

Druhý díl Dublinské trilogie. Strhující kriminální zápletka podbarvená břitkým humorem. Caimh McDonnell to prostě umí! Paul Mulchrone zakládá detektivní kancelář. Je bez peněz, bez parťáka a bez partnerky (neposlouchej, Maggie) – ale dostal svůj první případ! Na zakázku žárlivé milenky bude sledovat stavebního magnáta Hartigana. Právě toho, jenž stojí před dublinským soudem za vytunelování peněz klientů, kteří kupodivu chtěli bydlet. Právě toho, jehož společník byl nalezen kupodivu zavražděný. Kdo to dokáže smíchat a znovu rozplést tak, aby ty nejméně pravděpodobné dílky skládačky do sebe přesně zapadly? Jedině Caimh McDonnell.

Vydává nakladatelství Jota.

Cukrárna v Paříži | Julie Caplinová

Nině Hadleyové pomalu táhne na třicet. Pracuje jako servírka, ale už zkusila kdeco – učila ve školce, pracovala v zahradnictví, absolvovala také kuchařský kurz. Nic z toho ale nebylo to pravé. Krom toho je pro svou velkou hlučnou rodinu pořád jen malou holčičkou, kterou se všichni snaží chránit. A dobře jí radit. Nina by se ráda osamostatnila, jenže jak přijít na to, co by doopravdy chtěla dělat?

Vydalo nakladatelství Grada.

You may also like...