Spisovatelka Dörte Hansenová představí v Praze svou novou knihu

Do Prahy přijede mimořádně úspěšná německá spisovatelka Dörte Hansenová.
Setkat se s ní můžete v pondělí 11. listopadu v 18 hodin v Goethe-Institut Prag na pražském Masarykové nádraží.

Více informací zde.

Spisovatelka představí svou druhou knihu Polední hodina, která před nedávnem vyšla v českém překladu Viktorie Hanišové v nakladatelství Host. Její prvotina s názvem Starý kraj zaznamenala u čtenářů obrovský úspěch a prodalo se jí více než půl milionu výtisků.

Román Polední hodina pojednává o zániku venkovského života v německém Severním Frísku, o ztrátách, loučení a novém začátku

Nad písečným hřbetem visí těžké mraky a sedmačtyřicetiletý Ingwer Feddersen se vrací do své rodné vesnice. Musí tu ještě srovnat účty. Babička Ella pomalu přichází o rozum a dědeček Sönke se odmítá vzdát rodinného hostince, který už má stejně jako celá vesnice nejlepší léta za sebou. Jediné, co se z minulosti dochovalo, je místní zvyk úzkostlivě dodržovat klid o polední hodině, která však zároveň symbolizuje hodinu poslední. Kdy vlastně začal venkov upadat? Následkem pozemkových úprav šedesátých let, po nichž zmizely nejprve remízky a pak se ztratili i ptáci? Když se velké statky rozrostly, zatímco ty malé zanikly? Když Ingwer odešel studovat do Kielu a opustil prarodiče i jejich hostinec? 

Počet stran: 317

Vazba: pevná

Knihu vydalo nakladatelství Host Brno.

Více na www.hostbrno.cz.

Zdroj fotografií: Archiv Host Brno

You may also like...