Zkouška ohněm | James Rollins

Když se velitel Gray Pierce na Štědrý večer vrací domů, zjišťuje, že jeho domov někdo vyraboval, jeho těhotná přítelkyně zmizela a na podlaze kuchyně nachází ležet Kat, manželku svého nejlepšího přítele, v bezvědomí.

Bez jediného vodítka, které by se dalo sledovat, je jeho jedinou nadějí, že najde milovanou ženu a svoje nenarozené dítě, Kat, jediná svědkyně toho, co se stalo. Kat je však v polovičním kómatu a nemůže mluvit – dokud geniální neurochirurg nenavrhne radikální postup, jak „odemknout“ její mysl na dostatečně dlouhou dobu, aby mohla zodpovědět několik otázek.

Katina slova vyšlou Sigmu Force na horečné pátrání po odpovědích, které souvisejí s tajemstvími, jež sahají do minulosti ke španělské inkvizici a k jedné z nejhanobenějších a nejkrvavějších knih v lidských dějinách: středověkému textu známému jako Malleus Maleficarum neboli Kladivo na čarodějnice. Jejich zjištění z hluboké minulosti odhalí děsivou pravdu v přítomnosti i budoucnost visící na vlásku a přiměje je, aby se zabývali nejzákladnější otázkou: Co to znamená mít duši?

Počet stran: 376

Vazba: pevná

Vydalo nakladatelství BB/art.

Více na www.bbart.cz.

You may also like...