4 knižní novinky v září: Co si nenechte ujít

Září sebou kromě konce dovolených přineslo také velkou nálož knižních novinek. 

Nakladatelství BB/art vydává filmovou reedici knihy Dokážeš udržet tajemství?, filmová premiéra bude v kinech 3. 10. Vychází očekávané třetí pokračování knihy Marty Kučíkové. Cestopis o cestě autobusem do Afriky se dočkal pokračování o cestě zpět.

To je jen zlomek toho, co vás v září čeká.

Po italsku do hubky – Marta Kučíková

Jaký je ten správný recept na vynikající oblíbený šťavnatý pokrm, který s sebou Italové berou na rozpálenou pláž či na dlouhou horskou túru? Co je chutnější než famózní pizza spacca bicchieri čili rozflákaná sklenička? Jak je možné, že nevařící praktik zvládne levou zadní přípravu oblíbené peperonaty čili paprikového blaha?  …

Toto a mnohem více s laskavými drby a kupou typických receptů z italského dolomitského podhůří určených jak pro vařící a kuchařící nadšence, tak pro čistě nevařící praktiky, vám s přívětivostí, špetkou humoru a radostí prozradí Marta Kučíková, oblíbená autorka bestsellerů Italské jednohubky a Italské dvojhubky, žijící v této oblasti již šestnáct let.

Více na www.kniha.cz.

BUSNY: Zpět

Četli jste první díl s názvem BUSNY: Tam? Ano? Tak to si musíte přečíst i o cestě Zpět.

Pokračování úspěšného bláznivého cestopisu psaného za jízdy v růžovém buse.  Cíl je tedy jasný – po východní části jsme se dostali TAM, po té západní se musíme dostat ZPĚT! Protože Afrika se nám i se vším červeným prachem dostala pod kůži a my jsme se do ní bláznivě zamilovali, vydáváme se západním pobřežím na dobrodružnou cestu zpátky domů.

Více na www.jota.cz.

Krvavý květ – Louise Boije af Gennäs

Sara se po podivné smrti svého otce a děsivém znásilnění rozhodne přestěhovat z malého švédského města do anonymního Stockholmu a začít zde s čistým štítem. Jenže od začátku nic nejde podle plánu – může si dovolit jenom hrozné bydlení na špinavém předměstí a jedinou prací, kterou si najde, je výpomoc v bistru. Nepřijde jí však podezřelé, že se její život zničehonic začne až příliš rychlým tempem měnit k lepšímu, když získá skvělou a dobře placenou práci, krásné bydlení i nové kamarády, a dokonce i přítele. Má přece odhodlání. Časem si ovšem divných věcí, které se okolo ní dějí, začne všímat i ona. Má pocit, že ji někdo sleduje, že se jí někdo přehrabuje ve věcech, a pak se dokonce na jejím Instagramu objeví fotka jí samotné, jak spí ve vaně.

Vynikající mix severské krimi a konspiračního thrilleru pro všechny, kterým se stýská po Miléniu Stiega Larssona.

Více na www.knizniklub.cz

Dokážeš udržet tajemství? – Sophie Kinsella

Optimistické, ale smůlou pronásledované Emmě Corriganové se začíná dařit. Už skoro rok má stálé zaměstnání v podniku Panther Cola, po boku jí stojí skvělý přítel, a dokonce se před ní rýsuje naděje na pracovní postup. Všechno se ale zvrtne po schůzce s jedním nespokojeným klientem. Naprosto zničená se vrací z jednání letadlem a cestou se v hrozivé situaci během turbulencí svěří se svými nejintimnějšími pocity pohlednému muži na vedlejším sedadle. Když pak nazítří přijde do práce, ke svému zděšení zjistí, že její tajuplný společník je sám velký Jack Harper, šéf americké společnosti Panther Cola, který se vydal na týdenní návštěvu britské filiálky podniku.

Toto zjištění odstartuje celou sérii chaotických, citově vyčerpávajících a komických situací, které zavádějí Emmu, její nejlepší přítelkyni – workoholičku Lissy a jejich příšernou spolubydlící Jemimu do světa bláznivých příhod, tajností a krkolomných náhod, v němž i Jack, do kterého se Emma zamiluje, má svá tajemství.

Více na www.bbart.cz.

You may also like...