Průzkumník Žárovka | Pavla Etrychová

Ve vydavatelství Mladá fronta vychází knižní novinka pro děti s názvem Průzkumník Žárovka. Za příběhem oblíbeného hrdiny z časopisu Puntík stojí úspěšná autorská dvojice Pavla Etrychová a ilustrátorka Andrea Popprová.

Knižní podoba příběhu chlapečka Žárovky a jeho psíka Edisona je poetická, interaktivní a tvořivá. Uvnitř knihy jsou prosvětlovací obrázky, a tak se při čtení bude dětem hodit baterka nebo malá lampička. Kniha je vhodná pro děti od pěti let.

Byla jednou jedna zahrada, v té zahradě domeček, v tom domečku chlapeček. Chlapeček se jmenuje Žárovka a v domečku hospodaří spolu s pejskem Edisonem. V zahradě stojí ještě jeden domeček, vlastně spíš dům, veliký a krásný. A trochu záhadný. Přes den se zdá opuštěný, v noci se v něm sem tam, jednou za čas, rozsvítí okno. Pokaždé jiné. Žárovka je chlapeček zvědavý a zvídavý, a tak mu ta záhada vrtá hlavou. Jednou večer sebere odvahu a do domu se vypraví. Naštěstí tam neobjeví žádné strašidlo ani lupiče, ale… To už si přečtěte sami. Nebojte se, knížka není strašidelná.

Počet stran: 80

Vazba: spirálová, kroužková

Knihu vydalo nakladatelství Mladá fronta.

Více na www.kniha.cz.

You may also like...